Adana'da gasp iddiasına ilişkin dava

Adana'da gasp iddiasına ilişkin dava

Ablasının, içinde 21 bin lira nakit ve 5 bin lira değerinde altın bulunan çantasını gasbettirdiği iddia edilen sanık ile olaya karışan 2 kişiye, 5 ile 11 yıl arasında hapis cezası verildi

ADANA (AA) - Adana'da, ablasının içinde yaklaşık 21 bin lira ve 5 bin lira değerinde altın bulunan çantasını gasbettirdiği iddia edilen sanık kız kardeş ile olaya karıştıkları iddiasıyla yargılanan diğer 2 sanık, 5 ile 11 yıl arasında hapisle cezalandırıldı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Tarsus Kadın Cezaevinde olan tutuklu sanık Dilek Tunçman, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle katıldı. Tutuksuz yargılanan Tunçman'ın sevgilisi Zeki Aşan ile ona yardımcı olduğu ileri sürülen Onur Çelik ise duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme heyetinin söz hakkı tanıdığı sanık Tunçman, eski sevgilisi A.S'nin birlikteyken çektiği fotoğrafları ailesine vereceği tehdidinde bulunarak kendisinden para istemesi üzerine gasp olayına zorunluluk karşısında karıştığını ileri sürdü. Aşan ise kendisini kız arkadaşı Dilek Tunçman'ın azmettirdiğini iddia etti.

Sanık Tunçman'ın çantası gasbedilen ablası E.Ö. ise kız kardeşini affettiğini belirterek, diğer sanıkların ise cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Dilek Tunçman'ı 8 yıl 4 ay, Zeki Aşan'ı 11 yıl, Onur Çelik'i ise 5 yıl hapse mahkum etti. Tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, Tunçman'ın tahliyesine karar verdi.

Yargıtayın kararı onaması halinde sanıklar cezaevine gönderilecek.

Aydınlar Mahallesi'nde 30 Mart 2015'te, E.Ö'nün çantasını gasbeden Zeki Aşan ve Onur Çelik ile bu kişileri azmettirdiği iddia edilen Dilek Tunçman gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :