Adana'da FETÖ/PDY üyesi eski emniyetçilere dava

Adana'da FETÖ/PDY üyesi eski emniyetçilere dava

Aralarında kentteki yasa dışı dinleme davasından da yargılananların olduğu 24’ü tutuklu 40 eski emniyet mensubu hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı- İddianamede yer alan raporda usulsuz dinlemelere ilişkin yapılan tespitlere de yer verildi

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında kentteki yasa dışı dinleme davasından da yargılananların olduğu 24’ü tutuklu 40 eski emniyet mensubu hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında kentte hakim, savcı ve bazı adliye personelinin olduğu kişileri yasa dışı yollarla dinledikleri iddiasıyla yargılananlar ile eski Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı'nın da bulunduğu 24'ü tutuklu, 2'si firari, 14'ü tutuksuz 40 şüpheli hakkındaki FETÖ/PDY soruşturmasını tamamladı.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hazırlanan iddianame Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Toplam 146 sayfadan oluşan iddianamede savcı, 40 sanık hakkında 15’er yıla kadar hapis cezası istedi.

İddianamede, mülkiye başmüfettişliğinin Türkiye genelinde FETÖ/PDY'nin usulsüz dinlemeleri hakkında hazırladığı genel analiz raporu sonuçlarına da yer verildi.

İddianamede yer alan raporda, "Usulsüz dinlemelerle elde edilen bilgiler kullanılarak iş hayatında veya bürokratik yapı içinde karar verecek mekanizmada yer alan kişiler tehdit edilip örgüte finans desteği sağlanmış, kamu kurumlarına sızılarak devlet, kurumları ile birlikte ele geçirilmeye çalışılmıştır." bilgisine yer verildi.

Raporda 356 siyasi parti mensubu ve yöneticisinin usulsüz şekilde dinlendiği, kişilerin özel hayatıyla ilgili bilgilere ulaşıldığı belirtilerek, "Dinlemelerdeki amaç suç aydınlatılması değil hedef kişinin bütün hayatının sıkı bir takip altına alınmak istenmesidir. Usulsüz dinlemeleri gerçekleştiren kişiler, Fetullahçı Terör Örgütüne iltisaklı kimselerdir. Bu örgütün temel amacı, Türkiye Devleti'nin bütün kurumlarını ele geçirmektir." ifadesine yer verildi.

Sanık ifadelerinin de yer aldığı iddianamenin değerlendirme bölümünde ise şunlar kaydedildi:

"Şüphelilerin İl Emniyet Müdürlüğünün özellik arz eden operasyonel şubelerinde görev yaptıkları, Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde görev alan şüphelilerin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içerisinde yer alan 'örgüt abileri' tarafından verilen emir ve talimatları eksiksiz yerine getirmek düşüncesi ile hareket ettikleri, örgütün ileriki aşamalarda kullanması için yasa dışı dinlemeler sonucunda elde ettikleri verileri örgüte aktardıkları, örgüt içerisinde yer alarak örgüte himmet verdikleri, sohbet toplantılarına katılıp sohbet düzenledikleri, örgüt elebaşının talimatı üzerine FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne ait Bank Asya'da hesap hareketlerinde bulundukları, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün kapalı devre görüşme yazışma şifreli ByLock programını kullandıkları anlaşılmıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :