Adana'da FETÖ/PDY davası

Adana'da FETÖ/PDY davası

Aralarında İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığından askerlerin de bulunduğu ve bazıları görevlerinden ihraç edilen 11'i tutuklu 22 kişinin 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı - Sanıklardan 8'i tahliye edildi

ADANA (AA) - Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında görevli askerlerin de bulunduğu ve bazıları görevlerinden ihraç edilen 11'i tutuklu 22 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar, cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Hekimlikten ihraç edilen sanık Şadi S, örgüt üyelerine kolaylık sağladığı iddiasını kabul etmediğini belirterek, "Renk körü olmasına rağmen sağlam raporu verdiğim kişi veya kişiler var ise bunların somut olarak isnatlarda belirtilmesi gerekir. Böyle bir durum söz konusu değildir." dedi.

İncirlik'te istihbarat astsubay olarak görev yaptığını belirten İbrahim U. da FETÖ/PDY veya başka bir örgütle herhangi bir ilgisinin olmadığını ileri sürdü.

Görevini her zaman doğru şekilde yaptığını savunan sanık, "Bu örgütün haberleşmede kullandığını darbeden sonra öğrendiğim 'ByLock' isimli programı kullanmadım. İddia edildiği şekilde himmet vermem söz konusu değildir. Hesaplarım açık ve şeffaftır, atılı suçlamayı kabul etmiyorum, tahliyemi ve beraatimi talep ederim." ifadesini kullandı.

2013 yılı öncesinde özel kuvvetlerde görevli olduğunu ifade eden sanık askerlerden Birol Ö. ise "Oradan FETÖ'cü Semih Terzi tarafından sebepsiz yere tayin edildim. Üzerime atılı finansman suçlamasını kabul etmiyorum. Zira 15 yıldır kredi ödeyen ve geliriyle ailesini ancak geçindiren bir kişiyim. Ayrıca mesleğimden atılmadım, emeklilik için kendim başvurdum, atılı suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum." iddiasında bulundu.

Diğer kamu görevlisi bazı sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanıklardan Cemal R, İbrahim U, Birol Ö, Necmettin K, Burak Ö, Ali G, Enes K. ve Fadime B'yi yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye ederek duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :