Adana'da bombalı saldırı planlayan PKK'lıların yargılandığı dava

Adana'da bombalı saldırı planlayan PKK'lıların yargılandığı dava

Kentte havalimanı, kaymakamlık, adliye binası ve bazı polis merkezlerine eş zamanlı bombalı saldırı düzenlemeye hazırlanırken yakalanan bölücü örgüt üyesi olduğu ileri sürülen 2'si tutuklu 7 sanık hakkındaki davada karar açıklandı- Sanıklardan beşi 2 yıl

ADANA (AA) - Adana'da havalimanı, kaymakamlık, adliye binası ve bazı polis merkezlerine eş zamanlı bombalı saldırı düzenlemeye hazırlanırken yakalanan bölücü terör örgütü PKK üyesi olduğu ileri sürülen, aralarında itirafçı İhsan Oral'ın da bulunduğu 2'si tutuklu 5 sanığa 2 yıl 9 ay ila 21 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezası verildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık İhsan Oral ile tutuksuz sanıklardan Remziye Bağrıyanık, Ali Bayna, Ömer Bayna, Abdullah Bayna ve avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Mahmut Bağrıyanık ise mahkemeye Ses ve Görüntü Bilişim sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Tutuksuz sanık Abdullah Bozkurt ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada son sözleri sorulan sanıklardan İhsan Oral, 14 aydır tutuklu bulunduğunu ve yaptığı tüm savunmaların samimi çerçevede olduğunu söyledi.

Önceki beyanlarını tekrar ettiğini anlatan Oral, "Verdiğim ifadelere katılıyorum. Örgütsel bir bağlantım bulunmamaktadır. Beni Cizre'den Adana'ya getiren Abdullah Bozkurtla örgütsel bir bağlantım yoktur. Plastik iş yeri adresini örgüte ben verdim. Ben keşif faaliyetinde bulunmadım. Patlayıcıyı Adana'ya kim getirdi bilmiyorum. Bu saatten sonra örgütle kesinlikle bir ilişkim olmayacaktır. Ne ülke ne de ülke dışında bir eylemim yoktur. Örgüt üyesi olduğumu kabul ettim. Üniversite eğitimim yarıda kaldı. Türk Ceza Kanunun 221. maddesi kapsamında değerlendirilmek istiyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." şeklinde savunma yaptı.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini istedi.

Avukat savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık İhsan Oral'a 20 yıl 1 ay 20 gün, tutuklu sanık Mahmut Bağrıyanık'a 21 yıl 9 ay 20 gün, tutuksuz sanık Abdullah Bayna'ya 2 yıl 9 ay, Remziye Bağrıyanık'a 2 yıl 9 ay, Abdullah Bozkurt'a 2 yıl 9 ay hapis cezası verilmesine hükmetti. Tutuksuz sanıklar Ali Bayna ve Ömer Bayna'nın beraatine, tutuklu sanıkların ise mevcut halinin devamına karar verildi.

- Olay

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın kentte bombalı saldırı yapacağı istihbaratı üzerine farklı polis merkezlerinin çevresinde gezen şüpheli iki kişiyi takibe almış, bu kişilerin Adana Havalimanı, polis merkezleri ve Ceyhan Kaymakamlığı çevresinde keşif yaptıklarını belirlemişti.

Takibi sürdüren polis, şüphelilerin merkez Seyhan ilçesi Ova Mahallesi'nde zaman zaman bir plastik geri dönüşüm deposunu kullandıklarını, kırsaldan kente gönderilen patlayıcıların bu depoda saklandığını tespit etmişti. Depoya operasyon düzenleyen ekipler, yapılan aramada yaklaşık 21 kilogram TNT, yarım kilogram C4 ve 2 el bombası ile 6 uzaktan kumandalı alıcı verici, zaman ayarlı anahtar sistemi, 5 ses kapsülü, çeşitli uzunluklarda infilaklı fitiller ele geçirmişti.

Zanlıların, 7 bomba yüklü araçla havalimanı, kaymakamlık binası, polis merkezi ve halkın yoğun olduğu yerlerde eylem yapmak istediği öne sürülmüş, üniversite öğrencisi İhsan Oral'ın Kobani'de bomba eğitimi aldığı iddia edilmişti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :