Adana'da aracın çarptığı polisin yaşamını yitirmesi

Adana'da aracın çarptığı polisin yaşamını yitirmesi

Polis memuruna çarparak ölümüne neden olduğu öne sürülen tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da polis memuruna çarparak ölümüne neden olduğu öne sürülen araç sürücüsünün yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık sürücü Nezir Gültekin katılmazken, tarafların avukatları hazır bulundu.

Sanık avukatı Ayşe Emre Taşkesen, olayın aydınlatması bulunmayan virajlı bir yerde olduğunu, sürücünün gece olması nedeniyle de gelen şahsı görme imkanını olmadığını belirterek, kusur raporunu kabul etmediklerini söyledi.

Ölen polis memuru Hakkı Un’un eşi Asiye Un’un avukatı Derya Göksuçukur ise adli tıp raporunda olayla ilgili CD görüntüsünün incelenmediğini belirterek, "Raporda CD’nin olduğu ancak görüntünün bulunmadığı yazılmaktadır. Bu önemli bir delildir. Gerekirse ilgili polis merkezinden temin edilmesini talep ediyoruz. Bu görüntü aracın hızını tespit edecektir. Bu eksik giderildikten sonra dosyanın tekrar ek rapor için bir üst kurula gönderilmesini talep ediyoruz" dedi.

Göksuçukur, olay yerine ait fotoğrafların da Emniyet Müdürlüğünden getirtilmesini istedi.

Mahkeme hakimi, Emniyet Müdürlüğünden olay anını gösteren görüntüler ile olayla ilgili fotoğrafların mahkemeye gönderilmesine karar verdi.

Kusur raporunun gelecek celse değerlendirilmesine karar verilip duruşma, olayı gördükleri iddia edilen tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Adana'da Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Hakkı Un, baldızı ve ailesini otomobiliyle 15 Ağustos 2016’da evlerine götürmüş, dönüşte Kurttepe Mahallesi Çatalan Köprüsü girişinde durup büfeye giderken hafif ticari aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Sürücü Nezir Gültekin tutuklanmış, yargılama sırasında tahliye edilmişti.

Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı Trafik İhtisas Dairesinden geçen celse mahkemeye gönderilen kusur raporunda ise sanık Gültekin ile ölen polis memuru Un'un kazada eş değerde kusurlu oldukları belirtilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :