Adana'da 5 kişinin öldüğü silahlı saldırı

Adana'da 5 kişinin öldüğü silahlı saldırı

Zanlı İbrahim A. için ek gözaltı süresi alındı

ADANA (AA) - Adana'nın Kozan ilçesinde 5 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırının zanlısı İbrahim A. için ek gözaltı süresi alındı.

Kozan ilçesi Çokak Mahallesi'nde dün, Hüseyin Doğan'a (43) ait evde meydana gelen silahlı saldırıda, Ayşe Ayrancı, Fatma Yavuz, 8 yaşındaki Hakkı Doğan ile babası Hüseyin ve amcası Mehmet Doğan'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor.

Olayın ardından sarhoş halde yakalandığı belirtilen zanlı İbrahim A'nın gözaltı süresinin ise bir gün daha uzatıldığı öğrenildi. Zanlının ifadesinde suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Bu arada, saldırıdan sağ olarak kurtulan Görkem Temizkan ile zanlı İbrahim A'nın eşi Ş.A. da savcılığa ifade verdi.

Jandarma ekipleri tarafından Kozan Adliyesine getirilen Temizkan'ın ifadesinde, zanlı ile ölen Hüseyin ve Mehmet Doğan'ın bir süre define arama işi yaptıklarını, daha sonra anlaşmazlık yaşadıklarını ve bu nedenle olayın gerçekleşmiş olabileceğini söylediği öğrenildi.

Çalışmalarını bu yönde sürdüren ekipler, olayın meydana geldiği evin yaklaşık 50 metre uzağındaki boş tarla içerisinde 3 metre derinliğinde bir çukur olduğunu tespit etti.

Ekipler, yaptıkları araştırmada ise çukuru kapatmak için kullanıldığı tahmin edilen mavi renkli bir branda buldu.

Jandarma ekipleri, olayın farklı nedenlerle de gerçekleşmiş olabileceği ihtimali üzerinde de durarak çalışmalarını çok yönlü sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :