Adana'da 18 yaşındaki kızın ölümüne ilişkin dava

Adana'da 18 yaşındaki kızın ölümüne ilişkin dava

Genç kızı, "töre saikiyle" ölüme zorladıkları öne sürülen ağabeyi ve 2 kuzeninin yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da, erkek arkadaşını döverek 18 yaşındaki Dilan Biçen'i "töre saikiyle" ölüme zorladıkları öne sürülen ağabeyi ve 2 kuzeninin yargılanmasına devam edildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bir önceki celse zorla getirilmelerine karar verilen tutuksuz sanıklardan ölen Dilan'ın kardeşi Recep Biçen ve kuzeni Hasan Biçen ile avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Mehmet Şerif Biçen'in katılmadığı duruşmada, avukatı hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, geçen celse dinlenen tanık Metin Bozbulut'un olayı anlatan ifadesini sanıklara sordu.

Recep Biçen, tanığın beyanlarını kabul etmediğini belirterek, "Olay yerinde kesinlikle silah yoktu. Ben Yalçın U'yu kaçınca kovalamaya başladım. Hasan Biçen ayırmaya geldi. O sırada kız kardeşim Aslı bize seslendi, 'Ablam suya atladı' dedi. Biz de kurtarmak için suya atladık. Ateşli silah kullanılmadı." dedi.

Hasan Biçen de suya ilk atlayanın Mehmet Şerif Biçen olduğunu, daha sonra kendilerinin suya atladığını öne sürerek, "Herhangi bir silah sıkma olayı gerçekleşmedi." dedi ve beraatını istedi.

Mahkeme başkanı, sanıkların eylemlerinin sabit olması nedeniyle, sanıkların 6 yıl hapsini öngören "taksirle öldürmeyi" konu edinen TCK 85/1 maddesi ile "cezanın üçte birden yarısına kadar artırılmasını" öngören TCK 22 maddesine göre cezalandırılmaları ihtimali nedeniyle ek savunma hakkı verdi.

Her iki sanık ve avukatları ek savunma için süre istemedi. Eski savunmalarını tekrarladıklarını belirtti. Duruşmaya gelmeyen Mehmet Şerif Biçen'in avukatı ise esas hakkındaki savunma için süre istedi.

Duruşma, ertelendi.

- Olay

Merkez Seyhan ilçesi Levent Mahallesi'nde 2 Ağustos 2012'de, Yalçın U'nun, sevgilisi Dilan Biçen'in ağabeyi Recep Biçen ile kuzenleri Mehmet Şerif Biçen ve Hasan Biçen tarafından darbedildiği, olay sırasında genç kızın da sulama kanalına atlayarak intihar ettiği öne sürülmüştü.

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, tutuksuz yargılanan sanıklar hakkında ''töre saiki ile öldürme, yaralama ve tehdit'' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :