Adana Ve Mersin'deki Hdp Binalarına Bombalı Saldırı

Adana Ve Mersin'deki Hdp Binalarına Bombalı Saldırı

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş: - "DHKP-C bizim asla düşünmediğimiz bir adrestir. Kendileri de açıklama yapmıştır. Bize desteklerini de belirtmişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyoruz"

ADANA (AA) - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Adana ve Mersin'deki parti binalarına bombalı saldırılarla ilgili, "DHKP-C bizim asla düşünmediğimiz bir adrestir. Kendileri de açıklama yapmıştır. Bize desteklerini de belirtmişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Beştaş, patlamanın yaşandığı binada bulunan partisinin il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, olayın ardından il eş başkanlarının gerek Vali gerekse İl Emniyet Müdürü ile sürekli irtibat halinde olduğunu söyledi.

Kurulan irtibatla faillerin bir an önce belirlenmesi, yakalanması ve kamuoyuna açıklanması konusunda hassasiyetle durduklarını dile getiren Beştaş, şöyle konuştu:

"Patlamanın olduğu gün buraya olay yeri inceleme, bomba imha, terörle mücadele ve istihbarat şubeden ekipler geldi. Aynı gün MOBESE ve civar esnafların kamera kayıtlarının bir örneğinin de bize verilmesini talep ettik. Ama bize sürekli 'Henüz dökümü yapılmadı. Yüklemelerini yapamadık. Bu nedenle kayıtlarını veremiyoruz' diyorlar. Halen de elimizde hiç bir kamera kaydı yok. Olay yeri tespit tutanaklarını istedik ancak verilmedi. Bize sadece parça tesirli zaman ayarlı bomba olduğu söylendi. Dün arkadaşlarımızı şüpheliyi görüntülerden tespit etmek için emniyete çağırdılar. Ancak görüntüden teşhis edememişler. Maalesef o tutanakları bile bizimle paylaşmadılar" diye konuştu.

Yetkililerin tutumunun, şüphelinin kimliğinin sözde tespit edilmesinden sonra 180 derece değiştiğini ileri süren Beştaş, şunları söyledi:

"Başbakan dün 'Olayın altından DHKP-C çıktı' diye bir açıklama yaptı. Parti olarak mağdur taraf olarak bizim elimizde olmayan bilgi ve belgeler basına servis edildi. Görüntüler, kamera kayıtları ifadeler, şüpheli geçmişte nerede yakalanmış, zanlı nereliymiş hepsini basından öğrendik. 2007 yılında bu S.Y isimli vatandaş, bir gösteride yakalanmış ancak beraat etmiş. Bu vatandaş velev ki doğru olsun, onun geçmişte bir isnatla yakalanması, onun o örgütün üyesi olduğunu da göstermez. Onun adına hareket ettiğini de göstermez. O örgütün bu işi planladığını hiç göstermez. DHKP-C bizim asla düşünmediğimiz bir adrestir. Olay sonrası kendileri de açıklama yapmıştır. Bize desteklerini de belirtmişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Aynı S.Y, Suriye'ye IŞİD kamplarına giren biridir. Neden adres IŞİD değil de DHKP-C, bunu soruyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı