Adana Demirspor "son adımı" atamadı

Adana Demirspor "son adımı" atamadı

- PTT 1. Lig play-off finalinde Multigroup Alanyaspor'a yenilen Adana Demirspor, 21 yıllık Süper Lig özlemini bitirme şansı yakaladığı maçı penaltı atışları sonucunda kaybetti- En son 1994-1995 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden mavi-lacivertliler, bu s


ADANA (AA) - PTT 1. Lig play-off finalinde, Multigroup Alanyaspor'a penaltı atışları sonucunda 3-1 mağlup olan Adana Demirspor, 21 yıllık Süper Lig özlemini bitirme şansı yakaladığı maçta "son adımı" atamadı.

Adana Demirspor, Konya Büyükşehir Belediyesi Stadı'nda normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren maçta, penaltılarda rakibine 3-1 yenilerek, Adanaspor ve Kardemir Karabükspor'un ardından Süper Lig'e yükselen son takım olma şansını yitirdi.

Sezonu 4. bitiren ve play-off yarı finalinde Vartaş Elazığspor'u eleyerek adını finale yazdıran Akdeniz ekibi, daha önce 3 kez mücadele ettiği play-off'lardan 1993-1994 sezonunda Süper Lig'e çıkmıştı.

2012-2013'te ve geçen sezon da play-off'a kalma başarısı gösteren Akdeniz ekibi, bu mücadelelerden istediği sonucu alamamış ve 1. Lig'de kalmıştı.

En son 1994-1995 sezonunda Süper Lig'de yer alan Adana Demirspor, Multigroup Alanyaspor'a yenilerek, 21 yıllık Süper Lig özlemine son vermeyi yine erteledi.


- Üçüncü teknik direktör de çare olamadı


Lige, teknik direktör Osman Özköylü idaresinde, şampiyonluk parolasıyla başlayan mavi-lacivertliler, 23. hafta maçında, sahasında Multigroup Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldıktan sonra teknik direktör değişikliğine gitti.

İlk 23 haftada Özköylü ile 39 puan toplayarak 4. sırada yer alan Adana Demirspor, göreve Tayfur Havutçu'yu getirdi.

Havutçu ile yeni döneme giren Akdeniz ekibi, 23. haftadan sonra çıktığı 8 maçta 11 puan toplayarak beklentilerin altında kaldı. Ligin 31. hafta maçında, Alima Yeni Malatyaspor ile sahasında 1-1 berabere kalan Adana Demirspor'da Havutçu ile de yollar ayrıldı.

Teknik direktörlük görevine 32. hafta öncesinde Yılmaz Vural'ı getiren mavi-lacivertliler, normal sezonun son 3 haftasında 4 puan alarak ligi 4. sırada tamamladı ve play-off mücadelesine katılmaya hak kazandı.

Lige 3. teknik direktörü Vural ile devam eden Adana Demirspor, play-off yarı final eşleşmesinde Vartaş Elazığspor'u eledi. Finalde Multigroup Alanyaspor'a mağlup olan Akdeniz ekibi, Süper Lig şansını yitirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :