Adana Demirspor, kiralık futbolcularına güveniyor

Adana Demirspor, kiralık futbolcularına güveniyor

"Mavi Şemşekler"de kiralık 9 futbolcuya, sezonun ikinci yarısında ilk 11'de daha çok forma şansı verildi

ADANA (AA) - PTT 1. Lig'de ikinci sırada yer alan ve Süper Lig yolunda iddialı konumda bulunan Adana Demirspor, kiralık 9 futbolcusuna sezonun ikinci yarısında ilk 11'de daha çok şans tanıdı.

Sezon başında Abdülkerim Bardakçı, Beykan Şimşek, Cumali Bişi, Oğuz Han Aynaoğlu ve Tayfur Bingöl'ü kiralayan Adana Demirspor, lige verilen arada şampiyonluk hedefine ulaşma adında Artun Akçakın, Erman Taşkın, Hakan Çinemre ve Umut Gündoğan'ı da kiralık olarak kadrosuna kattı.

Adana ekibi, ligin ikinci yarısında Denizlispor, Elazığspor, Kayserispor ve Giresunspor ile oynanan maçlarda ilk 11'de 5, Adanaspor, Antalyaspor, Boluspor ve Albimo Alanyaspor maçlarında ise 6 kiralık futbolcuyu ilk 11'de sahaya çıkardı, son 9 maçtaki 27 oyuncu değiştirme hakkından 11'inde de bu futbolcuları tercih etti.

"Mavi Şimşekler"de sezonun ikinci yarısında kiralık oyunculardan Oğuz Han Aynaoğlu 9, Abdülkerim Bardakçı ve Hakan Çinemre 8'er, Beykan Şimşek 7, Umut Gündoğan 6, Cumali Bişi ve Tayfur Bingöl 4'er, Artun Akçakın bir maçta ilk 11'de görev aldı. Umut Gündoğan ve Cumali Bişi 2, Artun Akçakın da 7 maçta oyuna sonradan dahil oldu.

Adana Demirspor Basın Sözcüsü Tamer Gülcan, AA muhabirine, bu sezon, sportif direktör Samet Aybaba ile teknik direktör Ünal Karaman'ın talimatıyla genç ve atak bir takım oluşturduklarını söyledi.

Takımda teknik heyet ile futbolcuların uyumunun büyük önem taşıdığına dikkati çeken Gülcan, "Hocalarımız, futbolcularını mükemmel motive ediyor. Kiralık oyuncularla belki de bu başarıyı elde etmek çok şaşırtıcı olabilir. Sınırlı bütçeyle ligde mücadele veriyoruz" dedi.

Gülcan, kiralık futbolcuları, sezon sonunda satın alma opsiyonlu kiralandıklarını belirtti.

Süper Lig'e çıkmaları halinde bu futbolcuların çoğuyla yollarına devam edeceklerini aktaran Gülcan, şunları söyledi:

"Süper Lig'e çıkmamız halinde mutlaka bu arkadaşlarımızın birçoğuyla masaya oturacağız. Çünkü kiralık oyuncuların birçoğu Süper Lig'de oynayan takımlardan kiralanmış. Bu büyük bir avantaj. Takımımız Süper Lig'e çıktığında belki kendi takımlarında bu oynama şansı bulamayacaklar ama bizim gibi hedefi olan bir takımda oynamayı onlar da tercih edecektir. Kendilerini, Adana Demirspor forması altında tanıtma şansı da bulacaklar."

Kaynak:Haber Kaynağı