‘Adalet’ yürüyüşü demokratik bir hakkın kullanımıdır

‘Adalet’ yürüyüşü demokratik bir hakkın kullanımıdır

Cumhuriyet Halk partisi Selçuklu İlçe Başkanı Barış Bektaş adalet yürüyüşüyle ilgili bir açıklama yaptı

Cumhuriyet Halk partisi Selçuklu İlçe Başkanı Barış Bektaş, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlatmış olduğu adalet yürüyüşü yaratılmak istenen algının aksine ‘ADALET’ sloganıyla toplumun vicdanına seslenen, meşru ve barışçıl bir gösteri olup, Anayasamızın 34. maddesinde belirtilen çerçevede demokratik bir hakkın kullanılmasıdır” dedi.

CHP İl Başkanlığı toplantı salonunda partililerle birlikte CHP Selçuklu İlçe Başkanı Barış Bektaş ve İlçe sekreteri Ali Naci Çobanoğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde başlatılan adalet yürüyüşüne hem basın toplantısı yoluyla, hem de bugün fiilen katılım desteğini göstermek adına organize ettikleri basın toplantısına basın mensuplarının karşısına çıktılar.

Bektaş, “CHP Genel Merkezi ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu demokratik bir hakkını kullanmak adına ‘adalet’ yürüyüşünü başlatmıştır. Anayasamızın 34. maddesinde belirtilen çerçevede demokratik hakkını kullanmaktadır. Anayasamızın 34 maddesi açıkca “Herkes önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir” demekte olup Genel Başkanımızın eylemi hakkında olumsuz bir hava yaratılarak, yasaların çiğnendiği, illegal bir eylem olduğunu söylemek abesle iştigal olup demokrasi düşmanlığı içermektedir. Bu noktada bizde ilçe örgütü olarak tek amacı hukukun üstünlüğü olan eyleme filende destek vereceğiz.

Adalet devletin temeli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor ve Demokratik ve anayasal bir gösteri olan ‘Adalet’ yürüyüşümüzün, incinen adalet duygusunu yeniden tesis etmesi temenni ediyoruz” dedi. Ferit Hepokur-Memleket