Adalet Bakanı Gül: Kadına karşı şiddet, bu ayrımcılığın en kaba tezahürü

Adalet Bakanı Gül: Kadına karşı şiddet, bu ayrımcılığın en kaba tezahürü

Adalet Bakanı Gül, "Cinsiyet temelli her türlü ayrımcılığa karşı mücadelede kararlıyız. Kadına karşı şiddetin, bu ayrımcılığın en kaba tezahürü olduğunun farkındayız." dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cinsiyet temelli her türlü ayrımcılığa karşı mücadelede kararlı olduklarını belirterek, "Kadına karşı şiddetin, bu ayrımcılığın en kaba tezahürü olduğunun farkındayız. Kadınlarımız siyasetten ekonomiye, bilimden kültür hayatına dek çok geniş bir alanda başarılarıyla var olurken onların yanında, her türlü ayrımcılığın da karşısındayız." ifadesini kullandı.

Gül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yayınladığı mesajında, kadının elindeki hamurun, varlığın, varoluşun hamuru olduğunu vurguladı.

Kadınların 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine direndiğini hatırlatan Gül, bu direnişle kadınların bir kez daha tarihin hafızalarına kazındığını bildirdi.

Gül, Suriye'den Arakan'a, Somali'den Filistin'e kadar bütün bir dünya coğrafyasında varoluş mücadelesi veren kadınları selamladığını ifade etti.

"Her türlü ayrımcılığın karşısındayız"

"Dünyanın neresinde olursa olsun, şiddetin işgali altındaki ruhların eşitlik ve adalet duygularıyla ıslahını diliyorum." değerlendirmesinde bulunan Gül, şunları kaydetti:

"Bir Çin atasözü, 'Gökyüzünün yarısı kadınlarındır.' der. Gökyüzü altında barışçı bir dünya kurabilmek, kadının ve erkeğin insan olma onurunda birleşmesinden, ortak değerler üzerinde ittifakından geçer. Cinsiyet temelli her türlü ayrımcılığa karşı mücadelede kararlıyız. Kadına karşı şiddetin, bu ayrımcılığın en kaba tezahürü olduğunun farkındayız. Kadınlarımız siyasetten ekonomiye, bilimden kültür hayatına dek çok geniş bir alanda başarılarıyla var olurken onların yanında, her türlü ayrımcılığın da karşısındayız."