Adalet Bakanı Bozdağ Yozgat'ta

Adalet Bakanı Bozdağ Yozgat'ta

"Büyük ve yeni Türkiye'nin temellerini inşallah 16 Nisan'da birlikte atacağız ve onun üzerine büyük Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz"-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Büyük ve yeni Türkiye'nin temellerini inşallah 16 Nisan'da birlikte atacağız ve onun üzerine büyük Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz" dedi.

Bozdağ, Yozgat'ın Aydıncık ilçesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Yozgatlı Dernekler Federasyonundaki etkinliğinde, Türkiye'nin büyük bir tarihi sürecin arifesinde olduğunu belirtti.

Türkiye'de büyük bir değişim yapılıp yapılmayacağı kararının 16 Nisan'da verileceğini ifade eden Bakan Bozdağ, "100 yıllık, 200 yıllık tartışmalara noktayı koyacağız. Türkiye'nin önünü açacak, büyük bir kararı hep beraber oylayacağız ve inşallah inanıyorum ki bütün kalbimizle 'Evet' ile bu büyük değişimi ve reformu onaylayacağız." dedi.

Yurt içinde terörle mücadele ederken yurt dışında da Türkiye'nin her alanda çöküntüye uğramasını isteyen çevreler olduğunu dile getiren Bozdağ, "Bütün bu olumsuzluklar karşısında Anadolu'nun yönetiminin daima istikrar içinde olması şarttır. Güçlü iktidarlarla bu ülkenin yönetilmesi şarttır. Eğer Türkiye'de istikrarsızlık, zayıf iktidarlar olursa emin olun bunun kazananı asla olmaz, hiç kimse kazanamaz." dedi.

"İnşallah önümüzdeki dönemde yeni açacağımız sayfayla Türkiye'nin yönetimini daima siyasi istikrar doğuran, güçlü iktidar kuran bir sistemle değiştirmiş olacağız" diyen Bakan Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle yapılması planlanan değişikliklere ilişkin bilgi verdi.

Yeni sistemle hem yürütme hem de yasamanın halk tarafından seçileceğini vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bu referandumun ana sorusu şu: Siz Türkiye'yi yönetecek hükümeti doğrudan seçmek istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Biz eğer 'Türkiye'yi yönetecek hükümeti doğrudan seçmek istiyoruz' diyorsak 'Evet' diyeceğiz. 'Yok, biz buna ehil değiliz' diyorsak 'Hayır' diyeceğiz"

- "Ya size ne oluyor?"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün partilerin kendi mahalle ve gettolarının dışına çıkmalarını, ön yargı duvarlarını yıkmalarını, sadece kendi tabanından alkış alan politika üretmekten vazgeçmelerini sağlayacağını anlatan Bakan Bozdağ, kendilerini toplumun tüm farklılıklarından alkış alan politika üretmeye zorlayacağını bildirdi. Bunun toplumsal kaynaşmayı getireceğini, kutuplaşmayı kaldıracağını vurgulayan Bozdağ, bundan milletin kazançlı çıkacağını aktardı.

Bozdağ, Türkiye'de yeni dönemin "Evet"lerle başlayacağını belirterek şunları söyledi:

"Büyük ve yeni Türkiye'nin temellerini inşallah 16 Nisan'da birlikte atacağız ve onun üzerine büyük Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz. Bakın bütün Avrupa ayakta, Almanya, Hollanda, Avusturya ayakta, sanırsınız ki biz 16 Nisan'da Türkiye'nin hükümet sistemini değiştirmeyi değil de Hollanda'nın, Avusturya'nın hükümet sistemini değiştirmeyi sandıkta oylayacağız, onların hükümet sistemini değiştireceğiz. Herkesi bir telaş, korku almış. Ya size ne oluyor? Biz kendi işimizi yapacağız, kendi geleceğimize dair karar vereceğiz ama bakıyorsunuz hepsi ayakta. Bütün terör örgütleri de öyle. PKK, FETÖ, DHKP-C telaş içinde, bütün terör örgütleri de 'Hayır' propagandası yapıyor, yaptırıyor ve insanları 'Hayır'a zorluyor."

- "Bunlar mikrop"

Vatandaşlardan vicdanlarına, terör örgütleri ve yabancı ülkelerin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine niye karşı çıktıklarını sormalarını isteyen Bozdağ, "Bunlar istikrarsız bir Türkiye istiyorlar, zayıf iktidarlarla yönetilen bir Türkiye istiyorlar. Ekonomisi çökmüş bir Türkiye istiyorlar. Krizlerle, kaoslarla baş edemeyen bir Türkiye istiyorlar. Bütün enerjisini iç kavgalara hasreden bir Türkiye istiyorlar" değerlendirmesini yaptı.

Mevcut sistemin değişmesiyle söz konusu fotoğrafın ortadan kalkacağını dile getiren Bozdağ, şöyle konuştu:

"Terör örgütleri de istikrardan, güçlü iktidardan, iyi yönetimden, hızlı karar alma ve uygulamadan rahatsız. Onun için istemiyorlar çünkü bunlar mikrop. Mikroplar nerede yaşar? Krizin, kaosun, zayıflığın olduğu yerde yaşar. İşte bu istikrarsızlık, zayıf iktidarlar, krizler, kaoslar, devletleri bölmek ve yok etmek isteyen terör örgütü gibi bütün mikropların güçlenmesine yol açıyor. Bu mikropları yok edecek şey istikrar ve güçlü iktidardır."

Bakan Bozdağ, etkinliğe katılanlardan 16 Nisan'a kadar herkese ulaşmalarını, anayasa değişikliğini anlatmalarını isteyerek "15 Temmuz'da başlayan nöbeti inşallah 16 Nisan akşamı daha büyük bir reformun altına imza atarak hep beraber tamamlayacağız." görüşünü kaydetti.

Şehit ailelerine çeşitli hediyelerin verildiği etkinliğe, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ile Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :