Adalet Bakanı Bozdağ hakkındaki gensoru önergesi

Adalet Bakanı Bozdağ hakkındaki gensoru önergesi

Bozdağ: (2)- "Bugüne kadar Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, AK Parti hükümetlerinin FETÖ terör örgütüne karşı verdiği mücadelenin bir benzerini hangi Cumhuriyet Hükümeti verdi? Biz, gerçek anlamda FETÖ'yle Türkiye'de ilk mücadele eden Hükümetiz, ilk mü

TBMM (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bugüne kadar Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, AK Parti hükümetlerinin FETÖ terör örgütüne karşı verdiği mücadelenin bir benzerini hangi Cumhuriyet Hükümeti verdi? Biz, gerçek anlamda FETÖ'yle Türkiye'de ilk mücadele eden Hükümetiz, ilk mücadele eden iktidarız." dedi.

Bozdağ, TBMM Genel Kurulunda, hakkında verilen gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler sırasında yaptığı konuşmada, eski Adalet Bakanı Mehmet Moğultay'ın, hakim alımıyla ilgili olarak geçmişteki bazı açıklamalarını hatırlattı.

CHP'li milletvekillerinin, bu sözlere tepki göstermesi üzerine Bozdağ, "Duydukça hopluyorsunuz. Niye hopluyorsunuz?" diye seslendi.

Geçmişte avukatlıktan hakim ve savcılığa geçişte yazılı sınavın olmadığını ve sadece sözlü sınav yapıldığını anımsatan Bozdağ, Resmi Gazete açılıp, bakıldığında kimlerin sadece sözlüye çağrılıp alındığının görülebileceğini belirtti.

Bakan Bozdağ, "Ama ben bu insanların ismini sizin yaptığınız gibi onlara saygısızlık yaparak buradan vermek istemem." diye konuştu.

Bakan Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"Adalet Bakanlığı Özel Kalem Müdürü, Danıştay Başkanı'nın evladı sınava girmiş, başarılı olmuş, kazanmayacak mı? Onlar başarılı olmuş. Şimdi 'Vay efendim, giriyor'. Böyle bir şey olabilir mi? Liyakate bakılarak yapılan bir iştir. Biz, sınav kaldırmadık, yeni sınavlar getirdik. Stajın bitimine de sınav koyduk. Neden koyduk? FETÖ ve benzeri terör örgütlerinin, siyasallaşmış yapıların, Türk yargısının içine sızmaması için tedbir aldık. Siz, şimdi FETÖ'ye karşı, terör örgütlerine karşı aldığımız tedbiri 'Niye aldınız?' diye getirip burada bana gensoru veriyorsunuz. FETÖ mü verdirdi bu gensoruyu size, kim verdiriyor? Böyle şey olur mu? 2014 hakim savcı alımı sınavlarında adli yargıda kadrolara mülakata çağrılması gereken aday sayısına baktığınız zaman çok değişik rakamlar ortaya çıkıyor. Biz diyelim bin kişi alacağız, çok düşük rakam geliyor. Alacağımız kadar bir sayı geliyor. Orada ne oluyor? Bir yapı, eğer bir planlı yapı varsa yargıya sızmak için bunu kullanıyor. Sizin seçeneğiniz yok. Onun için biz yargının içerisine sızmaları engellemek maksadıyla bir tedbir aldık ve bu KHK'daki sınırı o nedenle kaldırdık. Onu bilmenizi özellikle istiyorum. Kadrolaşmak için değil."

Son yapılan hakim ve savcı alımı sınavında idari yargıda taban puanın 79-80, adli yargıda ise 67 civarında kaldığını belirten Bozdağ, "Bu nedenle de bizim yaptığımız doğru bir iştir." değerlendirmesinde bulundu.

-"Gerçek anlamda FETÖ'yle ilk mücadele eden Hükümetiz"

Görüşmeler sırasında söz alan muhalefet parti temsilcilerinin, AK Parti Hükümetlerini ve AK Parti'lileri FETÖ'cülükle suçladıklarını kaydeden Bozdağ, "Şimdi gelelim buraya. Esas, zurnanın zırt dediği yer burası. Buraya gelmemiz lazım. Şimdi Cumhuriyet tarihinin bugün 65. Hükümeti var. Bugüne kadar Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, AK Parti hükümetlerinin FETÖ terör örgütüne karşı verdiği mücadelenin bir benzerini hangi Cumhuriyet Hükümeti verdi?" diye sordu.

Dindar, mütedeyyin ve muhafazakar insanların, FETÖ'cü diye itham edilerek, FETÖ'cülere yol açıldığını anlatan Bozdağ, "Ama biz gerçek anlamda FETÖ'yle Türkiye'de ilk mücadele eden Hükümetiz, ilk mücadele eden iktidarız." dedi.

- "FETÖ'nün avukatlığını genel başkan düzeyinde yaptınız"

Bakan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FETÖ'nün gerçek kimliği ortaya çıktıktan sonra FETÖ'ye karşı hepimizin aldığı pozisyon ortadadır. Şimdi buraya geliniyor, çöplüğe atılmış şeyler, çöplükler karıştırılarak burada bir şeymiş gibi konuşuluyor. FETÖ'nün gerçek kimliği çıktı ortaya. Biz, dersanelerle ilgili düzenlemeyi getirdik. Bunun karşısında dağlar gibi kim durdu? Siz durdunuz. Anayasa Mahkemesine kim götürdü? Siz götürdünüz. FETÖ'nün avukatlığını siz yaptınız. HSYK'daki, yargıdaki yapılanmayı çökertmek, Adalet Akademisi'ni bu örgütten temizlemek için Meclis'te bu kanuna kim direndi? Siz direndiniz. Kim Anayasa Mahkemesine götürdü. Siz götürdünüz."

17-25 Aralık'tan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin grup toplantısında tapeleri dinlettiğini hatırlatan Bozdağ, "FETÖ'nün avukatlığını genel başkan düzeyinde yaptınız. Hepimizin, milletin gözünün önünde yaptınız. Terör örgütü bütün boyutlarıyla ortaya çıktıktan sonra yaptınız." dedi.

Bunun üzerine CHP'li milletvekilleri sıralara vurarak, "İstifa" diye slogan attı. Buna karşılık Bozdağ, "Siz istifa edeceksiniz" derken, AK Parti milletvekilleri ise Bozdağ'ı alkışlayarak, destekledi.

- "Şu anda kontrollü darbe iftirasının sözcülüğünü kim yapıyor?"

Bekir Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bakın burada bir milletvekili var, ne dedi, 'CHP ittifak yaptı' diyor. Kiminle, FETÖ'yle. Siz ittifak yaptınız. '30 Mart'ta beraber yürüdük' diyor. Terör örgütü vasfı gün gibi ortaya çıktıktan sonra. Siz yaptınız. FETÖ kontrollü darbe iftirasını yaptı, şu anda kontrollü darbe iftirasının sözcülüğünü kim yapıyor? Siz yapıyorsunuz, Genel Başkanınız yapıyor. 'Biz çıkaracağız ortaya' diyor. Çıkarın da hepimiz beraber görelim. Açıklıkla ifade ediyorum, Cumhuriyet döneminde FETÖ ile en etkili en kararlı mücadeleyi AK Parti Hükümetleri yapmıştır ve devlet tüm boyutlarıyla bu örgütle mücadeleye geçmiştir. OHAL, kamudan uzaklaştırmalar ve yapılan bütün çalışmalar devletimizi ve milletimizi bu örgütün tehlikesinden kurtarmak için yapılmaktadır.

Terör örgütüyle mücadele eden ve bu konuda milletten aldığı emanetin gereğini yapan iktidarı siz FETÖ'cülükle suçlarsanız o zaman FETÖ'nün ekmeğine en büyük yağı siz sürersiniz. Terör örgütü vasfı ortaya çıktıktan sonra bu örgütün her platformda sözcüsü CHP'dir. Hiç kusura bakmayın, FETÖ Ne diyor, 'kontrollü darbe' diyor sizde aynısını söylüyorsunuz. HSK Kanununa karşı karşı çıkıyor, siz de karşı çıktınız. Yayınladığı bildiriyi alıp konuştunuz. Buradan da gelip söylüyorsunuz. Biz bunları söyleyince de buna karşı başka bir şey."

Yüksek Askeri Şura'nın, 2015 kış toplantısında albay kadrosundaki yığılmanın azaltılması kararının alındığını ve Genelkurmay Başkanlığı'nın önerisi üzerine TBMM'ye gelen kanunun görüşülmeye başlandığını vurgulayan Bozdağ, kanunun görüşmelerinde verilen bir önergede bazı CHP'li milletvekillerinin imzalarının bulunduğunu anımsattı.

Bozdağ, emekliliğe sevkedilenlerin imkanlarının az olduğuna ve artırılması gerektiğine ilişkin verilen önerge üzerine Dursun Çiçek'in konuşmalarının da CHP sıralarınca alkışlandığına dikkati çekti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bu düzenlemenin uygulamaya geçmeden Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yürürlükten kaldırdıklarını anlatan Bozdağ, "Daha fazlasını istemedik. Derhal müdahale ettik. Yanlışı görünce yanına gitmedik. Siz çıkıp 'hükümet doğru yaptı bunlara karşı bir şeyin önüne geçti' demek yerine hükümeti buradan vurmaya kalkıyorsunuz. Böyle bir şey olur mu?" ifadelerini kullandı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :