Adalet Bakanı Bozdağ Amerika Diyanet Merkezini ziyaret etti

Adalet Bakanı Bozdağ Amerika Diyanet Merkezini ziyaret etti

ABD ziyaretinin son gününde Amerika Diyanet Merkezini ziyaret eden Bozdağ, yetkililerden cami ve külliye hakkında bilgi aldı- Merkezde Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) üyelerini kabul eden Bozdağ'a ABD'de yaşayan Türklerin faaliyetleri hak

WASHINGTON (AA) - ABD ziyaretinin son gününde Amerika Diyanet Merkezine ziyarette bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cuma namazını da kıldığı cami ve merkez hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bozdağ, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iade sürecini mevkidaşıyla görüşmek üzere gerçekleştirdiği ABD ziyaretinin son gününde, başkent Washington'a yarım saatlik mesafede Maryland eyaletinde yer alan Amerika Diyanet Merkezini (DCA) ziyaret etti.

Merkeze gelişinde DCA Başkanı Yaşar Çolak tarafından karşılanan Bakan Bozdağ, içerisinde ABD'nin en büyük camilerinden birini de barındıran ve diğer yapılarıyla külliye vasfı taşıyan merkez hakkında bilgi aldı.

Merkezin tüm bölümlerini gezen Bozdağ, Amerika Diyanet Merkezinin etkileyici bir yapı olduğunu ve özellikle camisinin ABD için çok değerli bir eser olduğunu belirtti.

Merkez bünyesinde faaliyet gösteren ve hafızlık eğitimi verilen sınıfı da ziyaret eden Bozdağ, burada Münzir Elhabeşi adlı genç öğrencinin okuduğu Kur'an-ı Kerim'i dinledi ve ders alan öğrencileri tebrik etti.

- TASC üyeleriyle görüşme

Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) üyelerini de kabul eden Bozdağ, bir saat süren görüşmede komitenin çalışmaları ve ABD'de yaşayan Türklerle ilgili detaylı bilgiler aldı.

TASC üyeleriyle yapılan toplantıya TASC Eşbaşkanı Gunay Evinch, Genel Sekreter Derya Taşkın, Mali Sorumlu Murat Güzel, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Tuncer, Halil Mutlu, Nevin Bakır ve Ahmet Aydilek ile TÜRKEN Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Behram Turan katıldı.

Görüşmenin ardından cuma namazını Diyanet Amerika Camisinde kılan Bozdağ, namazın ardından cemaati selamladı.

Adalet Bakanı Bozdağ'ın DCA ziyaretinde TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Komisyon Başkanvekili AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü, CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan ve MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu da yer aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :