Adalet Bakanı Bozdağ:

Adalet Bakanı Bozdağ:

"Özal ve Demirel de başbakanken Cumhurbaşkanı seçildi. Bir usul işledi, anayasa hükmü aynıydı. Türkiye'nin uygulaması var, tecrübesi var. Geçmişte bunların nasıl olduğunu biz yaşayarak gördük"

TBMM (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birinci turda Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde başbakanlığının düşeceğine yönelik iddialara ilişkin, "Özal ve Demirel de başbakanken Cumhurbaşkanı seçildi. Bir usul işledi, anayasa hükmü aynıydı. Türkiye'nin uygulaması var, tecrübesi var. Geçmişte bunların nasıl olduğunu biz yaşayarak gördük" dedi.

Bozdağ, gazetecilerin, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birinci turda Cumhurbaşkanı seçilmesi ve bunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Başbakanlığı'nın düşeceği yönünde tartışmalar olduğunun belirtilerek, prosedürün nasıl işleyeceği sorusu üzerine Bozdağ, Özal ve Demirel'in de Cumhurbaşkanı seçildiklerinde Başbakan olduklarını anımsattı.

Bozdağ, şunları söyledi:

"Rahmetli Turgut Özal Cumhurbaşkanı seçildiğinde bir usul işledi. O zaman Başbakandı, anayasa hükmü aynıydı. Sayın Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı seçildiğinde de aynı usul işledi. Çünkü Demirel de başbakandı. Dolayısıyla herhangi bir sorun yok. Türkiye'nin uygulaması var, tecrübesi var. Bir sıkıntı yok. Geçmişte bunların nasıl olduğunu biz yaşayarak gördük."

Cumhurbaşkanı'nı halk seçeceği için herkesin aynı görüşte olmadığının ve YSK'nin devreye girdiğinin belirtilmesi üzerine de Bozdağ, "YSK ile ilgili bir şey yok. Cumhurbaşkanı seçilince Meclis'in aracılığıyla YSK'nin aracılığı arasında hiçbir fark yok. Eskiden Meclis seçiyordu, şimdi halk seçiyor. Hiçbir fark yok. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra, Özal Başbakanken Cumhurbaşkanı oldu" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı