Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Konyalılarla buluştu

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Konyalılarla buluştu

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Konya’ya gelerek, AK Parti İl Başkanlığı Siyaset Akademis, Konya STK Platformu Buluşması ve AK Parti İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşmalarda Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunun altını çizdi

 

Adalet Bakanı Gül, Konya’da ilk durağı AK Parti İl Başkanlığı binası oldu. Burada partililerle bir süre görüşen Gül, basın açıklaması yaptı. Çocuk istismarına yönelik düzenlemelerle ilgili sorulan bir soru üzerine Gül, hiç kimsenin kabul edemeyeceği bazı olaylar üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla komisyonun çalışmaya başladığını anımsattı.

adalet-bakani-gul,-konyada-(2).jpg

Gül, bu tür suçlarla ilgili ağırlaştırılmış cezaların verildiğini belirterek, çocukların istismara tabi tutulmasının herkesi üzdüğünü ve bu vakaların hiç olmayacak şekilde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

adalet-bakani-gul,-konyada-(4).jpg

CUMHURİYET GAZETESİ YÖNETİCİ VE YAZARLARI HAKKINDAKİ DAVA

Gül, Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının yargılandığı davada, tutuklu sanıklar Ahmet Şık ve Murat Sabuncu'nun tahliyesine ilişkin başka bir soru üzerine, Türkiye'de yargının, tarafsız ve bağımsız olduğunun altını çizdi. Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu vurgulayan Gül, mahkemelerin verdiği kararlara herkesin saygı duymak zorunda olduğunu dile getirdi.

adalet-bakani-gul--(1).jpg

SİYASET AKADEMİSİ’NDE GENÇLERLE BULUŞTU

AK Parti'nin geleneksel hale getirdiği siyaset akademisinin 18'ncisi Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleşti. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti Konya İl Başkanlığının 18. Siyaset Akademisinde genç siyasetçi adayları ile bir araya geldi. Bakan Gül, AK Parti'nin iktidara gelmesi ile birlikte vesayetçi yönetim anlayışının ortadan kalktığını söyledi.

adalet-bakani-gul--(3).jpg

“AK PARTİ’DEN ÖNCE VESAYETÇİ BİR ANLAYIŞ VARDI”

Siyaset Akademisi 18. Döneminin açılışında son olarak söz alan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti'den önce vesayetçi anlayışın olduğunu belirterek, “AK Parti 2007 yılında Cumhurbaşkanımızın önderliğinde AK Parti Siyaset Akademisini kazandırmış bir partidir. Çünkü AK Parti siyaseti laf ile siyaseti kuru vaatler ile siyaseti aldatma üzerine değil siyasetti bilimle, siyaseti sonuç alma ile siyaseti vatandaşların sorunlarını tespit etme ve çözme anlayışıyla, misyonu ve vizyonuyla düşünen bir siyasi harekettir. Çünkü siyaset tarzı değişti Türkiye'nin AK Parti ile beraber... Eskiden hesap vermeyen bir siyaset anlayışı vardı. AK Parti ile birlikte AK Parti milletten hiçbir şekilde iradesini almayan hiçbir gücün bu ülkeyi yönetmeyeceği ve milletten başka hiç kimseye hesap vermeyeceğini bu ülkeye tarzı siyaset olarak öğretti” dedi.

“TÜRK DEMOKRASİ TARİHİNİN EN ÖNEMLİ SEÇİMLERİNDEN BİRİ BİZLERİ BEKLİYOR”

Sandıktan millet iradesinin çıkmadığı anlayışın vesayetçi oligarşik zihniyet olduğuna dikkati çeken Gül, AK Parti'den önce, yetki, söz ve kararın millete ait olmadığı siyaset tarzının hakim olduğunu aktardı. Gül, Türkiye'yi dış güçlerin, vesayetçilerin ve bürokratik seçkinlerin yerine milletin yönetmesi için mücadele verildiğini vurgulayarak, AK Parti'nin milletin iktidar olduğu siyaset tarzını sürdürdüğünün altını çizdi. Türk demokrasi tarihinin en önemli seçimlerinden birinin 2019'da yapılacağını anımsatan Gül, anayasa değişikliğine ilişkin yapılması gerek uyum değişikliklerinin de TBMM'nin gündemine geldiğini hatırlattı.

"SEÇİM İTTİFAKI" DEMOKRATİK KATILIMI ARTIRACAK”

Türkiye'de ittifakların her seçimde görüldüğünü, bunun da yapılmasında yasal engellerin bulunmadığını aktaran Gül, “Bir parti amiral gemisi oluyordu. Diğerleri o partinin amblemi altında seçime giriyordu. İttifak yapmayı meşru ve yasal hale getiren bir düzenleme yapıyoruz. Seçim güvenliğine ilişkin önceden siyasi partiler başkanların isimlerini bildiriyorlardı. Kura çekiliyordu. Şimdi politize olmasın, tüm kamu görevlileri kuraya dahil olsun. Sandık kurulu başkanı bir partiyle anılmasın. Önceden okur-yazar olmak yetiyordu. Şimdi memurlar arasından seçileceği için daha eğitimli başkanlarla bu seçim yapılmış olacak. Seçim güvenliği de daha fazla sağlanacak. Seyyar sandıklarla engelli, yatağa bağlı seçmenlerimiz oylarını kullanabilecekler. Anayasada seçme hakkı temel bir haktır. Ambulanslarla oy kullanmaya gelenleri gördük. Sedye, tekerlekli sandalyelerde veya yakınlarının kucağında oy kullanmaya gelenleri görüyorduk. Bunlar gelebilenlerdi, bir de gelemeyenler vardı. İşte siyasal ve demokratik katılımı artıracak çok önemli değişiklikle bu vatandaşlarımızın da oy kullanmasına imkan geliyor.” şeklinde konuştu.

adalet-bakaanii--(2).jpg

ANGI: "YAPILAMAZ DENEN İCRAATLARI ORTAYA KOYDUK"

Siyaset Akademisinin açılışında konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “AK Parti, siyaseti olması gerektiği çizgisine taşımak için büyük badireler yaşayarak bugünlere getirdi. İlk çıkış gününde sözünde, kararında millette olduğunu hiçbir şeyin de eskisi gibi olmayacağına dair liderimiz, kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanımızın çıkış fermanı Türkiye'yi 17 yılda bu noktaya getirdi. Ve her toplantıda şunu ifade etmişti: AK Parti siyasette müseccel marka olacak diye, gerçekten kısa bir süre sonra iktidara geldik. Yapılamaz denen büyük icraatları ortaya koyduk ve Türk siyasetini gençleştirdik ve gençleştirmeye de devam ediyoruz.2002’de seçilme yaşı 30 iken önce 25’e daha sonra da 18’e indi. Bu gençliğe olan bir güvenin ifadesidir. Siyaset Akademisi’nin yeni dönemi hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

adalet-bakaanii--(1).jpg

SORGUN: "AK PARTİ İLKLERİN PARTİSİDİR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da AK Parti'nin ilklerin partisi olduğunu belirtti. Sorgun, "Akademinin 10 yılı geride kaldı. 2008-2018 18.Dönem ve 60 binin üzerinde katılımcı. AK Parti ilklerin partisi ve ilkelerin partisidir" ifadelerini kullandı.

 

adalet-bakani-gul,-konyada-(1).jpg

YENİ SİSTEMİNDE İSTİKRAR KALICI OLACAK

Gül, Bayır Diamond Otel’de düzenlenen Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Buluşması'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de demokrasinin engellendiği dönemlerin yaşandığını söyledi. Türkiye'de milli iradenin tahkim edilmesi sürecinde birçok acıların ve tecrübelerin görüldüğünü belirten Bakan Gül, demokrasi mücadelesinde kazananın millet iradesi olduğunu dile getirdi. Gül, Türkiye'de demokrasi tarihinde iki hattın çatışma halinde olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Bunlardan birisi sandıktan hangisi çıkarsa çıksın milletin değil vesayetçilerin, belli odakların ülkeyi yönetmesi gerektiğini, seçkinlerin yönetmesi anlayışını, diğeri de sandıktan çıkan iradenin bu ülkeyi yönetmesi anlayışını güden çizgidir. Sandıktan çıkan milli iradeyi savunanlarla 'bu millet sandıktan çıksa da bu ülkeyi seçkinler, belli bir elit zümre, bürokratik oligarşi vesayet üretecek' diye düşünen zihniyet. Bu iki çizgi her zaman mücadele etmiştir." Sandıktan çıkamayanların umudunun darbe yaparak seçilmişlere ve milli iradeye çelme taktığını anlatan Abdulhamit Gül, AK Parti'nin temel paradigmasının ise "milli iradeye dayanmayan hiçbir güç, millet adına güç kullanamaz" anlayışı olduğunu aktardı. Gül, vatandaşın seçtiğini milletin denetleyeceğinin altını çizerek, milletin iradesinin hakim olması anlayışıyla siyaset yaptıklarını bildirdi.  Programa, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve üyeleri katıldı.

adalet-bakani-gul,-konyada-(6).jpg