Acun Ilıcalı ve TV 8, İsrail Boykotu Tartışmalarının Merkezinde

Acun Ilıcalı ve TV 8, İsrail Boykotu Tartışmalarının Merkezinde

İş insanı Acun Ilıcalı ve sahibi olduğu TV 8 kanalı, İsrail-Filistin çatışmaları ve İsrail ürünleri ile ilgili tartışmalara odak noktası oldu.

Türkiye'nin ünlü televizyon yapımcısı ve iş insanı Acun Ilıcalı ile sahibi olduğu TV 8 kanalı, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına sessiz kalması ve İsrail destekçisi firmaların reklamlarına yer vermesi nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Bu eleştirilerin merkezinde ise İsmailağa cemaatinin etkili isimlerinden biri olan Erdem Özveren bulunuyor.

tv.jpg

Sosyal medya platformlarında etkin bir şekilde faaliyet gösteren Müdafa-i İslam adlı grup lideri Erdem Özveren, TV 8 kanalının boykot edilmesi çağrısında bulunarak, Acun Ilıcalı'nın kanalının İsrail'e destek verdiği iddiasını gündeme getirdi. Özveren, TV 8'in "Master Şef" programının jüri üyelerinden Somer Sivrioğlu'nun kanal üzerinde bir temizlik markasının reklamını yaparken görüldüğü bir video paylaştı.

Erdem Özveren, bu paylaşımında Acun Ilıcalı'nın İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları karşısında sessiz kaldığını ve aynı zamanda TV 8 kanalında boykot edilen markaların reklamlarının yer aldığını iddia etti. Özveren, "#Tv8Boykot" etiketiyle bu çağrısını destekledi.

Özveren, ayrıca "Master Şef" programının jürisinden Mehmet Yalçınkaya'nın İsrail ürünü olduğunu öne sürdüğü bir cips markasının reklamını TV 8'de yapmasına da tepki gösterdi. İsrail ürünlerini boykot etmek isteyen insanların mücadelesine vurgu yaparak, Acun Ilıcalı ve TV 8 kanalının Filistin için herhangi bir destek sunmadığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.