• BIST 82.779
  • Altın 147,316
  • Dolar 3,7701
  • Euro 4,0274
  • Konya -3 °C
  • Milyonlara müjde! TBMM'den geçti
  • Erdoğan FETÖ'nün itirafçı oyununu açıkladı!
  • Himmet toplantısı 'havuz' himmet parası 'tereyağı'
  • Milyonlara müjde! TBMM'den geçti
  • Erdoğan FETÖ'nün itirafçı oyununu açıkladı!
  • Himmet toplantısı 'havuz' himmet parası 'tereyağı'

Açlık ve Güvenilir Besine Ulaşma Dünyada Büyük Bir Problem

Açlık ve Güvenilir Besine Ulaşma Dünyada Büyük Bir Problem
Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, dünyada gün geçtikçe artan açlık ve güvenilir besine ulaşmanın büyük bir problem olarak karşımıza çıktığını söyledi.Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO)

 

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, dünyada gün geçtikçe artan açlık ve güvenilir besine ulaşmanın büyük bir problem olarak karşımıza çıktığını söyledi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, her yıl “Dünya Gıda Günü” olarak kutlanıyor. KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Ünüsan da, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ünüsan, dünyada gün geçtikçe artan açlık ve güvenilir besine ulaşmanın büyük bir problem olarak karşımıza çıktığını belirtti.

Uluslararası Beslenme ve Beslenme Eğitimi Derneği Başkanı ve Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü Yeterli, Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam İl Kurulu Üyesi de olan Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, bu yılın temasını “İklim değişiyor, o halde gıda ve tarım da değişmeli” olarak belirledi. Belirlenen tema ile iklim değişikliğinin tarımsal üretime etkisi, günümüzde yaşanan ve önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacağı öngörülen besin yetersizliğine dikkat çekilmesi hedefleniyor” diye konuştu.

 

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN DÖRT ANA BESİN GRUBU

Dünya Gıda Günü’nde, dünyadaki açlık problemlerinin belirlenmesi, çözüm yollarının üretilmesi, ülkeler arasındaki gıda üretimi birlikteliğinin sağlanması, gıdaların üretimi- tüketimi, üretim ile satış noktalarındaki hijyenin sağlanması ile toplumda yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin kavranması amaçlanıyor. Gıda güvenliği ile yeterli ve dengeli beslenme konusunun son yıllarda ülkemizde üzerinde en çok durulan konulardan biri olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, “Sağlıklı beslenmek, çeşitli besinlerden yeterli ve dengeli miktarlarda tüketmektir; çünkü insan vücudunun sağlıklı çalışabilmesi için belirli besin öğelerini vücuda alınması gerekir. Bu yüzden her öğün soframızda dört ana besin grubundan süt, et-yumurta, ekmek-tahıl, sebze-meyve bulunmasına özen göstermeliyiz. Buna bağlı olarak toplum sağlığının olumsuz etkilenmemesi, tüketicinin güvenli gıda tüketmesi ve sağlıklı beslenmesinin sağlanması amacıyla “Kritik Kontrol Noktaları Tehlike Analizi (HACCP)”, “Gıda İşletmeleri İyi Üretim Uygulamaları (GMP), “İyi Hijyen Uygulamaları (GHP)” esaslarının uygulanması son derece önemlidir. Çiftlikten sofraya yani son ürüne kadar olan süreçte kontrol ve denetim insan sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Üniversite olarak güvenli gıdanın üretilmesini ve ulaşılabilirliğini sağlamaya, yeterli ve dengeli beslenmenin öğretilerek sağlıklı nesiller gelişimine katkı sağlıyoruz” ifadelerine yer verdi. Haber Merkezi

 

UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Memleket | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0332 352 16 16 | Faks : 0332 352 11 66 | Haber Scripti: CM Bilişim