Açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara "destek gösterisi"

Açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara "destek gösterisi"

İsrail hapishanelerinde 18 gündür açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara destek için Batı Şeria'da gösteri düzenlendi

RAMALLAH (AA) - İsrail hapishanelerinde 18 gündür açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara destek amacıyla, Batı Şeria'da gösteri düzenlendi.

Ramallah kentindeki Nelson Mandela Meydanı'nda toplanan Filistinliler, ellerinde bayrakları ve açlık grevindeki tutukluların fotoğraflarını taşıyarak, Filistinli tutuklulara destek sloganları attı.

"Tutuklular, halklarının özgürlüğü ve istiklali için mücadele ediyor", "Esirlere özgürlük" yazılı dövizler taşıyan göstericiler, Filistinli tutukluların şartlarının ve sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, yargılanmayan yaklaşık 500 Filistinlinin tutukluluğunun sona erdirilmesi ve hücre hapsine son verilmesi talebinde bulundu.

İsrail hapishanelerindeki yaklaşık iki bin Filistinli, "İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi" için 17 Nisan'da açlık grevine başlamıştı.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere, 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :