Açılışı Alex yapacak! Konyaspor da yer alacak

Açılışı Alex yapacak! Konyaspor da yer alacak

Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcularından Alex de Souza, Altınordu tarafından 12 yaş altı futbol takımlarının katılımıyla düzenlenen İzmir Kupası'nın başlama vuruşunu yapacak. Turnuvada Konyaspor da yer alacak

Altınordu’nun düzenlediği 5. U12 İzmir Cup’ın açılışını, Fenerbahçe’nin bir dönemine damga vuran ismi Alex de Souza yapacak. Petrol Ofisi’nin desteği ile Türkiye’ye gelen Alex, önce İstanbul’da U12 İzmir Cup ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Alex daha sonra İzmir’e geçerek, 6 Nisan’da çocuklarla birlikte turnuvanın açılışını yapacak. Avrupa’nın 12 yaş kategorisindeki en büyük turnuvaları arasında yer alan U12 İzmir Cup, 6-7-8 Nisan tarihlerinde Altınordu’nun Selçuk’taki İsmet Orhunbilge Tesisleri’nde düzenlenecek.

ALEX BASIN TOPLANTISINA KATILDI

Petrol Ofisi'nin, Altınordu ile "yol arkadaşlığı" kapsamındaki desteğiyle Türkiye'ye gelen Fenerbahçe'nin eski Brezilyalı futbolcusu Alex, organizasyonun tanıtımı için Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısına katıldı. Toplantıda, Alex de Souza'nın yanı sıra Altınordu Kulübü Başkan Vekili Barış Orhunbilge ve Petrol Ofisi Yönetici Ortağı Mehmet Abbasoğlu yer aldı. Burada açıklamalarda bulunan Alex de Souza, yeniden Türkiye'de ve İstanbul'da olmanın kendisini gururlandırdığını söyledi. Altınordu Kulübü Başkanı ve yönetimine teşekkür ederek sözlerine başlayan Alex, "Türkiye'ye gelmeden önce Altınordu Kulübü hakkında fikrim vardı. Galatasaray maçı için buraya geldiğimde kendileriyle oturduğumuzda biraz daha tanıma ve mutlu olma fırsatına eriştim. Altınordu'ya projeden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Gelecekte meyvelerinizi alacağınız projeye gönül vermek kolay değildir." değerlendirmesinde bulundu. Alex, konuşmasının ardından Altınordu Kulübünün altyapısında oynayan 4 genç futbolcunun sorularını yanıtladı.

DÜNYA KUPASI GİBİ

U12 İzmir Cup’a 21 ülkeden toplam 56 takım katılacak. U12 İzmir Cup’ta İngiltere’den Manchester City, Sheffield Wednesday, Stevenage, İspanya’dan Athletic Bilbao, Fransa’dan Rennes, Portekiz’den Porto, Benfica, Hollanda’dan PSV Eindhoven, Twente, Belçika’dan Anderlecht, Mechelen, Standart Liege, İtalya’dan Sampdoria, Hırvatistan’dan Dinamo Zagreb, Romanya’dan Steau Bükreş, Rusya’dan Krasnodar gibi dünya çapındaki kulüplerin mücadele edecek.

KONYASPOR DA YER ALIYOR

Turnuvada ülkemizden ise 11’i Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Bursaspor, Başakşehir, Göztepe ve Konyaspor gibi Süper Lig ekipleri olmak üzere Altınordu, Boluspor, Bornova Belediyespor, Bucaspor, Çaykur Rizespor, İzmir Büyükşehir Belediyespor, Karasu Akademi ile Karşıyaka’nın da aralarında bulunduğu toplam 22 futbol takımının 12 yaş ekipleri U12 İzmir Cup’da yer alacak. İzmir, üç gün boyunca kelimenin tam anlamıyla festival havasında bir futbol şenliğine ev sahipliği yapmış olacak. 

Etiketler :