Acılı Baba Adalet Bekliyor

Acılı Baba Adalet Bekliyor

20 gün önce motosiklet kazasıyla hayatını kaybeden 17 yaşındaki Ahmet Can Çolak’ın babası Ali Çolak; kazaya sebep olan şahsın aynı gün içinde serbest bırakılmasına tepki göstererek, “Adalet istiyorum’ dedi

Konya’da bir lastikçi dükkânında usta olarak çalışan Ali Çolak’ın (50) oğlu Ahmet Can Çolak,  2 Ağustos günü meydana gelen kazada hayatını kaybetti.  Baba Ali Çolak, Yusuf K. idaresindeki lüks otomobilin sağa aniden kırmasıyla arkadan motosikletle gelen oğlu Ahmet Can Çolak’ın araca çarptıktan sonra hayatını kaybettiğini, ölüme sebebiyet veren sürücünün aynı gün içerisinde serbest bırakıldığını belirterek duruma tepki gösterdi. Kaza raporlarını gösteren Ali Çolak, “Kazada, lüks araç sürücüsünün asli kusurlu olduğu yazılırken daha oğlumun otopsi işlemleri yapılmadan bu şahıs serbest bırakılmış. Ben 1 gün sonra karakola ifade vermeye gittiğimde oğlumun ölümüne sebep olan şahsın serbest bırakıldığını öğrendim. Araç sürücüsü bu kazada asli kusurlu olarak gösteriliyor da nasıl oluyor da aynı gün serbest kalabiliyor?” dedi.

 

‘OĞLUMUN ARKASINDAN GELİYORDUM’

Kazadan 1 dakika sonra oğlunun yanına geldiğini ifade eden Çolak, “Oğlumla aynı iş yerinde çalıştığımız için benim önümden motosikletle ilerliyordu. Kaza meydana geldikten sonra ben 1 dakika içinde olay yerine ulaştım. Kazayı yapanın oğlum olduğunu motosikletinden tanıdım. Lüks otomobili kullanan sürücü birden sağa doğru direksiyonu kırmış. Oğlum Ahmet Can da hemen arkasında olduğu için sağ ön çamurluğa ve aynaya çarpmış. Kazanın şiddetiyle oğlum motosikletle birlikte Konevi Anadolu Lisesi duvarına çarpmış. Olay yerinde oğlumun yanına geldiğinde nabzının olmadığını anladım. Daha sonra ambulansı aradım ve özel bir hastaneye oğlumu kaldırdık. Tüm müdahalelere rağmen oğlum hayatını kaybetti” şeklinde konuştu.

‘İŞADAMI OLDUĞU İÇİN SERBEST BIRAKILMIŞ’

Vekâlet verdiği avukatı aracılığıyla sürücü Yusuf K.’nın serbest bırakılmasına itiraz ettiklerini dile getiren baba Ali Çolak şunları söyledi: “Olayın sıcaklığı geçmeden ve biz neler olduğunu anlamadan sürücü serbest bırakıldı. Avukatımla birlikte bu karara itiraz ettik ve bize gelen cevapta, şahsın işadamı olduğu gerekçesiyle işlerinin önemine binaen serbest bırakıldığı’ bildirildi. Ölümlü bir kazaya neden olan bu şahıs nasıl olur da işadamı olduğu için serbest bırakılır gerekçesi önümüze konulur?”

‘CİMER VE BİMER’E YAZDIM’

Kazadaki olayları ve sonrasında meydana gelen gelişmeleri Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’e yazdığını söyleyen Ali Çolak, “Oğlumun ölümüne sebep olan şahsın serbest bırakılmasını CİMER ve BİMER’e yazdım. Bu kaza olayının mahkemesi 30 Kasım’da görülecek. Bu tarihe kadar bu şahsın gözaltında tutulması gerekiyor. Avukatımızla birlikte bu olaya da itirazımızı halen devam ediyor. Mahkemeyle birlikte oğlumun ölümüne sebep olan sürücünün nasıl serbest bırakıldığını da araştıracağım. Eğer bunun altında hukuksuzluk varsa sorumluları cezalandırılsın istiyorum” dedi. Servet R. Çolak-Memleket

 

 

resimler-(2).jpg
KAZA RAPORUNA GÖRE SÜRÜCÜ ‘ASLİ’ KUSURLU

Baba Ali Çolak tarafından paylaşılan kaza raporunda; otomobil sürücüsü Yusuf K.’yla ilgili “2918 sayılı KTK’nın 67 ( manevraları düzenleyen genel şartlara) maddesini ihlal ettiği (ASLİ)”, hayatını kaybeden motosiklet sürücüsü Ahmet Can Çolak’la ilgili olarak ise  “Aynı kanunun 52/1-b (aracın hızını, teknik özelliği ile birlikte, görüş, hava, yol ve trafik durumunu gerektirdiği şartlara uydurmamak) maddesini ihlal ettiği (TALİ) görüş ve kanaatine ulaşılmıştır” bilgisi yer alıyor.