"Acil ambulans gönderiyoruz" kampanyası

"Acil ambulans gönderiyoruz" kampanyası

Suriye'de kullanılmak üzere "Acil ambulans gönderiyoruz" kampanyası kapsamında bağışlarla alınan 24 ambulans, Suriye'ye ulaştırılmak üzere İstanbul'dan yola çıktı

İSTANBUL (AA) - Biz Ümmetiz Platformu ile Avrasya Vakfının ortaklaşa yürüttüğü "Bir ambulans bin yaşam" projesi kapsamında, hayata geçirilen "Acil ambulans gönderiyoruz" kampanyasının ikinci ayağında 24 ambulans Suriye'ye gönderildi.

Suriye'ye gidecek ambulansların uğurlanması nedeniyle Çamlıca Gişeleri Mirkelam Tesislerinde düzenlenen törende konuşan Biz Ümmetiz Platformu görevlisi Ömer Faruk Teke, Suriye halkının her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.

Suriye'deki dramın 6 yıldır devam ettiğini belirten Teke, şunları kaydetti:

"Eli kanlı sokak çeteleri ve bölgeye getirilen milis gruplar, ortaklaşa bir kıyımı Suriye halkına yaşatmaya devam etmektedir. Bunların en büyük örneğini Halep'te yaşanmaktadır. Halep en büyük kuşatma altındaki bölgedir. Bu kuşatmanın devam etmesi halinde 400 bine yakın insanın yaşadığı Halep'te toplu ölümlerin meydana geleceğinden endişe etmekteyiz. Köylerin, okulların, hastanelerin, sivil alanların ve ambulansların hedef alındığı Suriye'de her gün yüzlerce insan bu saldırılarda hayatını kaybetmekte. Yaşanan zulümlerin yanında olmak adına başlattığı kampanya da bir nebzede olsa yaraları sarmak bizim en büyük kazancımız olacaktır."

Teke, bağışlanan ambulansların Türkmen Dağı, Hama, İdlip ve Humus'ta ihtiyaç duyulan hastanelere ulaştırılmak üzere geçici Suriye hükümeti sağlık bakanlığı ile anlaşmalı olarak yola çıktığını ifade etti.

Ambulansların uğurlanması törenine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise ambulansların 10'nun belediye ve halkın destekleriyle temin edildiğini belirtti.

Altepe, "Belediye olarak halkımızın da desteği ile kampanya kapsamında 10 ambulans bağışladık. Zalimlerin zulmüne maruz kalan Müslüman halkın, yaralarını sarmak, onları hastanelere ulaştırmak adına ambulanslar Suriye'nin dört bir köşesinde hizmet yapacak. Ambulansların toplanmasında bağışlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :