"ACE of MICE Exhibition by Turkish Airlines" Fuarı

"ACE of MICE Exhibition by Turkish Airlines" Fuarı

Turizm Medya Grubu organizasyonuyla "Tüm renklerimizle bir araya geliyoruz" mottosuyla bu yıl beşincisi gerçekleştirilen ACE of MICE Exhibition by Turkish Airlines, İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı- Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcıs

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük üçüncü kongre, toplantı ve etkinlik fuarı ACE of MICE Exhibition by Turkish Airlines'in açılışı yapıldı.

Turizm Medya Grubu organizasyonuyla "Tüm renklerimizle bir araya geliyoruz" mottosuyla bu yıl beşincisi gerçekleştirilen ACE of MICE Exhibition by Turkish Airlines, İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. Etkinlik, Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için yapılan saygı duruşu, ardından da İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ziya Taşkent, açılış konuşmasında, Türkiye'nin dünyanın en önemli turizm ülkelerinden biri olduğunu belirtirken, "Bakanlığımız dünyanın en önemli turizm ülkelerinden biri olan Türkiye'mizi güneş, sahil ve kum kıskacından çıkarma yönünde çalışmalar yapıyor. Bu bağlamda, turizm etkinliğini ve bu etkinliğin doğurduğu ekonomiyi aslında kıyıdan tüm yurt geneline, yaz sezonundan tüm yıla yaymaya ve çoğaltmaya gayret ediyoruz." dedi.

İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İstanbul'da turizmin hak ettiği noktaya taşınması konusunda sektör aktörleriyle aile birlikteliği içerisinde çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

İstanbul'un güvenli şehirler listesinde olduğunu vurgulayan Gültekin, "İstanbul güvenli bir şehir. En az Paris kadar, Roma kadar, en az Barselona kadar güvenli bir şehir, hatta iddia ediyorum çok daha güvenli bir şehir. İstanbul Valiliği olarak güvenlikle ilgili hiçbir endişemiz yok." ifadesini kullandı.

Türk Hava Yolları (THY) Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, THY'nin 120 ülkede 346 noktaya uçtuğunu, bu yönüyle dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi unvanına sahip olduğunu hatırlattı.

Bu unvana yolcular, acenteler ve sektörel destekçilerle birlikte ulaştıklarını belirten Polat, şunları kaydetti:

"Bir taraftan bu kadar geniş bir network uçuş ağı, diğer taraftan da hizmetlerimizi geliştirme yönünde attığımız adımlar THY'yi gelecekte çok daha iyi bir noktaya getireceğini ümit ediyoruz. Son yapılan değerlendirmelerde THY, 6 kez üst üste Avrupa'nın en iyi hava yolu, 9 kez de Güney Avrupa'nın en iyi hava yolu unvanına sahip oldu. Hem Türkiye hem de bölge açısından çok kıymetli bir ürün. Etkinlik sektöründe ulaşım olmazsa olmaz, ulaşımın kaliteli olması gerekiyor. Bu altyapıyı THY sağlıyor ve gelecekte de daha iyi sağlayacağını düşünüyoruz, bu yönde planlamalarımız var."

Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman ise açılışta yaptığı sunumda, şöyle konuştu:

"Türkiye MICE pazarı yaklaşık 6 milyar dolarlık bir hacme sahipken, uluslararası pazardan çok daha fazla pay alabilecek bir kapasite ve potansiyeli elinde bulunduruyor. Geçtiğimiz senelerde birçok sancılı dönem yaşadık, ancak 2017 yılının sonunda yaşanan hareketlilikle beraber 2018 ve sonraki yıllar için umutlarımız hayli yüksek. Artık kaybettiğimiz uluslararası kongreleri yeniden kazanma zamanı."

Ataman, fuara 3 gün boyunca 40 ülkeden 15 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi beklediklerini sözlerine ekledi.

- "Türkiye, doğal buluşma noktası"

İstanbul Kongre Merkezi Genel Müdürü Pervin Zeydanlı Yalazan, İstanbul Kongre Merkezi'nin 2009 yılında 120 bin metrekare alanda faaliyete geçtiğini, her türlü etkinliğe ev sahipliği yapabilecek durumda olduğunu ve merkezde daha iyi hizmet verebilmek için yatırımların devam ettiğini dile getirdi.

Uluslararası Kongre ve Konvansiyon Derneği (ICCA) Avrupa Bölge Direktörü Elif Balcı Fisunoğlu, Türkiye'nin özel konumuyla Avrupa ile Orta Doğu'yu bağlayan bir köprü ve doğal buluşma noktası olduğunu vurguladı.

Dünyada birçok önemli marka ve spor kulübüne danışmanlık yapan White Fox Consultancy kurucusu Mat Johnson, ACE of MICE'ın dünyanın en iyi etkinliklerinden olduğunu aktarırken, Türkiye'nin bu anlamda geleceğinin parlak olduğunu ifade etti.

Sektörde "etkinlik teknolojileri duayeni" olarak bilinen Corbin Ball ve Co. şirketinin kurucusu Corbin Ball, bugüne kadar Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 96 ülkeyi gezdiğinin altını çizdi.

Ball, "Türkiye'de de birçok yere gittim. Çok zengin bir kültürü barındıran bir ülke Türkiye. Arkadaş canlısı insanlar var. Türkiye'de çok güzel deneyimler elde ettim." değerlendirmesinde bulundu.

Festi Group Kurucusu Valerio Festi, etkinlikte İtalyanca bir konuşma yaptı.

Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, açılışa katılan konuşmacılara plaket verdi. Plaket takdiminin ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Fuarı gezen katılımcılar, hatıra fotoğrafı da çektirdi. Fuar, 23 Şubat Cuma gününe kadar gezilebilecek.

Öte yandan fuara, 40 ülkeden 350 yerli, 200 yabancı firmanın katıldığı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :