Acar; “Göreve geldiğimizde odamızı ilklere taşıyacağız.”

Acar; “Göreve geldiğimizde odamızı ilklere taşıyacağız.”

Konya Emlakçılar Odası Başkan Adayı Orhan Acar, 8 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan Oda seçimi öncesi esnafı ziyaret ederek, göreve geldiklerinde odayı daha aktif hale getirerek, üyelerin sorunlarını öncelikle olarak ele alacaklarını söyledi.

Konya Emlakçılar Odası Başkan Adayı Orhan Acar oda seçimlerinde göreve geldiklerinde oda üyelerinin sorunlarının çözümü öncelikle ele alarak, odayı daha aktif bir yapıya kavuşturacaklarını belirterek, “Şehrimizde 8 Mart 2018 tarihinde odamızın gerçekleştireceği seçimlerde üyelerimizin takdiriyle göreve geldiğimizde öncelikli olarak esnafımızın sorunları ele alarak odamızı daha aktif ve kurumsallaşmış bir yapıya kavuşturacağız. Sektörümüzü ve odamızı hep birlikte büyüterek, Konya’da daha saygın bir oda haline sizlerin yardım ve destekleriyle birlikte kavuşturacağız. Birliğimizi ve birliğimizi daha da güçlendirerek, sektöre birlikte bir hareket getireceğiz” dedi.

GÖREVE GELDİĞİMİZDE ÜYELERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ

Orhan Acar ekibiyle birlikte görev geldiklerinde her zaman esnafımızın ve meslektaşlarımızın yanında olacaklarını da kaydederek yapacakları hizmetleri şu şekilde sıraladı; Tapu Müdürlüklerinde sadece emlakçıların başvurularını almak üzere birer memur görevlendirilmesini sağlayacağız. Emlakçılara yakışır bir bina kiralayarak taşıyacağız. Uygun bir arsa alınarak odamıza yeni bir bina inşa edeceğiz. Ziraat Bankası belirli miktarlardaki harçları almadığı için görüşmeler yaparak harçların alınmasını sağlayacağız. Eğer harçları almazlarsa mobil banka şubesi getirtilerek, harçların oradan alınmasını sağlayacağız. Yönetimdeki arkadaşlar düzenli bir şekilde üyelerimizi ziyaret edip, problemlerini ve önerilerini alacaktır. Konya’ya belirli bölgelere ayırarak, her bölge ile grup toplantıları yapıp, esnafımız arasında sürekli birlikteliği sağlayacağız. Mücavir alan içerisindeki yerlerin tekrar bölünmeye açılması için gerek yerel yönetimdeki, gerek üst mercideki yöneticilerle görüşülüp, bölünmenin açılmasını sağlayacağız. Resmi yerlerdeki tapu ile ilgili adliye, tarım, nüfustaki ve tapudaki sorunlu işlerde bizzat odamız sekreteri ilgilenip, çözümü noktasında yardımcı olacaktır. Odamızın sitesi aktif hale getirilerek, herkesin kullanımına açılacaktır. Dışarıdan gelen büyük talepler odamızın sitesinden yayınlanarak, esnafımızın faydalanması sağlanacaktır. Ticaret Odasına kayıtlı olan emlakçılarımızı tekrar odayı kazandıracağız. Odamızın vermiş olduğu sertifikalara bir ciddiyet getirilecektir. Sertifikayı hak edenlere sınav ve mülakat şeklinde sertifika verilmesini sağlayacağız. Odamız üyelerinin özel hastanelerde, otellerde, petrollerde ve restaurantlar da indirimli hizmet almalarını sağlayacağız. Belediyelerin daha önceki yıllarda almış aldığı yüksek emlak vergilerinin daha makul bir hale getirilmesi için gereken çalışmaları yapacağız. Konya Emlakçılar Odamızı daha aktif bir hale getirip, kamuoyundaki saygınlığının arttırılması için elimizden geleni yapacağız. Odamızın kurumsallaşmasına ağırlık verip, sayılı odalar arasında hak ettiği yere gelmesi için çalışacağız. Belediyelerle Plan Değişikliği, İmar Uygulaması ve Nazım İmar Planlarıyla ilgili konularda deneyimli meslektaşlarımızdan bir komisyon kurarak, odamızı daha etkin bir hale gelmesini sağlayacağız. Piyasada kullanılan Harita Programları ve İnternet Satış Siteleri ile oda olarak görüşüp, üyelik ücretlerini makul seviyeye getirilmesini sağlayacağız. Sizlerin desteğiyle yönetime talibiz. Sizlerin sorunlarının takibi ve çözümü için elimizden gelen mücadeleyi vermek adına desteklerinizi bekliyoruz. Başkan adayı olarak ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımla sadece sizin yani esnafımız adına aday olarak göreve talibiz. Biz sadece Konya Emlakçı esnafının adına adayıyız” şeklinde konuştu.