Aç kalan tilkileri bahçesinde besliyor

Aç kalan tilkileri bahçesinde besliyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Kültür Evi'nin sahibi Rasim Kaya, bahçesine gelen tilkileri besliyor - Kaya:- "Aç kalan tilkiler artık bizlere de alıştı. Her akşam gelip buradaki kemiklerle, yemek artıklarıyla karnını doyuruyorlar"

KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Kültür Evi'nin sahibi Rasim Kaya, olumsuz hava koşulları sebebiyle aç kaldıkları için bahçesine gelen tilkileri doyuruyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışının ardından Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gece hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceye kadar düştü. Bu nedenle yiyecek bulmakta zorlanan tilkiler, yerleşim birimlerine inerek yiyecek aramaya başladı.

İlçenin Hançerli Düzü mevkisindeki Kültür Evi'nin bahçesine de gelen tilkiler, buranın sahibi Rasim Kaya'nın verdiği ekmek ve yemek artıklarıyla besleniyor.

Rasim Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk ve yağışlı havalarda yabani hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığını söyledi.

Kültür Evi'nin bahçesine kadar gelen tilkilerin karnını doyurması için her akşam yiyecek bıraktığını belirten Kaya, "Aç kalan tilkiler artık bizlere de alıştı. Her akşam gelip buradaki kemiklerle, yemek artıklarıyla karnını doyuruyorlar. Çok kurnazlar, arta kalan yiyecekleri daha sonra yemek için karların içine gömüyorlar. Bu soğuk günlerde insanların yaban hayvanlara karşı daha duyarlı olmaları lazım." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :