Abramoviç'in Muğla hayranlığının sebebi

Abramoviç'in Muğla hayranlığının sebebi

Rus milyarder Roman Abramoviç, Muğla'yı mesken tuttu. 78 milyon liraya satışa çıkarılan Karaca Adası'na talip oldu

İngiltere'nin futbol kulüplerinden Chelsea'nin patronu Rus iş adamı Roman Abramoviç, Muğla'ya hayran kaldı. 13.4 milyar dolar servetiyle dünyanın en zengin 53. kişisi olarak gösterilen iş adamı, "Eclipse" adlı lüks yatıyla, birçok kez Marmaris'e gitti.

YENİDEN SATIŞA ÇIKARILDI

Rus milyarderin Marmaris merakının sırrı ise açığa çıktı. Abramoviç'in, Muğla'nın Gökova Körfezi'nin Marmaris ilçesi tarafında yer alan ve 35 milyon dolara (78 milyon 137 bin 500) satılmak istenen Karaca Adası'na talip olduğu belirlendi. ABD'de yaşayan ve at yetiştiriciliği yapan adı açıklanmayan İzmirli bir Türk'e ait olduğu söylenen Karaca Adası, 4 yıl önce 25 milyon dolara satışa çıkartıldı. Ancak, alıcı çıkmadı. Ada, geçen ay 35 milyon dolara yeniden satışa konuldu.

MİLYARDERE ÖZEL ÇALIŞMA

Toplam 381 bin metrekare olan Karaca Adası'nın, özel kumuyla dünyaca ünlü Sedir Adası'na 4 kilometre, Karaca Mahallesi'ne ise 500 metre mesafede olduğu kaydedildi. ABD'deki sahiplerine yakın bir kişiden alınan bilgiye göre, Karaca Adası'yla ünlü Rus milyarder Roman Abramoviç'in ilgilendiği öğrenildi. Adaya yatırım yapmak isteyen Rus milyarder için adanın 1'inci derece doğal SİT alanından çıkartılabilmesi için çalışıldığı iddia edildi.