Abramoviç'in 2 mega yatı yan yana demirledi

Abramoviç'in 2 mega yatı yan yana demirledi

Chelsea kulübünün sahibi Abramoviç'in lüks yatı "Eclipse" son bir aydır Marmaris ile Bodrum arasında adeta mekik dokurken,113 metrelik diğer lüks yatı ''Le Grand Bleu'' da Marmaris'e getirildi

MUĞLA (AA) - Rus milyarder Roman Abramoviç'in mega yatları "Eclipse" ve ''Le Grand Bleu'', Marmaris'te yan yana demirledi. 

İngiltere'nin futbol kulüplerinden Chelsea'nin sahibi Abramoviç'in Güney Ege sevdası bitmiyor. İş adamının 165 metre uzunluğundaki yatı "Eclipse", son bir aydır Marmaris ile Bodrum arasında adeta mekik dokurken, 113 metrelik diğer lüks yatı ''Le Grand Bleu'' da Marmaris'e getirildi. İki lüks yat, Hisarönü Körfezi'ndeki beş yıldızlı bir otelin karşısında yan yana demir attı.

Vatandaşların ve turistlerin ilgi odağı olan yatlardan sabah saatlerinde bir helikopter havalandı. Bir süre körfez üzerinde uçan helikopter, daha sonra Rodos Adası yönünde gözden kayboldu. Kısa süre sonra ise yatın birinden ayrılan sürat teknesi ve içindekiler, Orhaniye Koyu tarafına gitti. 

Yaklaşık 1,2 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen dünyanın en büyük yatlarından "Eclipse"de 3 yüzme havuzu, özel sinema salonları, dalış ve su sporları ekipmanları ile iki mini denizaltı bulunuyor. 2000 yılında inşa edilen ve 2003 yılında yenilenen 4 katlı ''Le Grand Bleu'' da benzer lüksleri barındırıyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı