AB'nin 'vergi cenneti listesinden' Tunus'un çıkartılması

AB'nin 'vergi cenneti listesinden' Tunus'un çıkartılması

TUNUS (AA) - Avrupa Birliğinin (AB), aralarında Tunus'un da bulunduğu bazı ülkeleri vergi konusunda iş birliği yapmayan ülkeler listesinden çıkarması...

TUNUS (AA) - Avrupa Birliğinin (AB), aralarında Tunus'un da bulunduğu bazı ülkeleri vergi konusunda iş birliği yapmayan ülkeler listesinden çıkarması bu ülkede memnuniyetle karşılandı.

Tunus Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "AB'nin 5 Aralık'ta aldığı 'vergi cenneti ülkeleri arasında saydığı listeden Tunus'un çıkartılması' kararı, Tunuslu makamların yoğun siyasi ve diplomatik çabalarının sonunda elde edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Tunus'un AB ile ilişkileri ilerletme arzusuna işaret edilen açıklamada, söz konusu ilişkilerin iki taraf açısından stratejik ve hayati boyutunun bulunduğu aktarıldı.

AB tarafından bugün yapılan açıklamada Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Panama, Kuzey Kore, Moğolistan, Makau, Grenada ve Barbados'un yer aldığı sekiz ülkenin, 5 Aralık'ta AB Maliye Bakanları tarafından hazırlanan 'vergi cenneti kara listesinden' çıkarıldığı kaydedildi.

AB'nin vergi cenneti kara listesinde ise Amerikan Samoası, Bahreyn, Guam, Marshall Adaları, Namibya, Palau, Saint Lucia, Samoa, Trinidad ve Tobago'dan oluşan dokuz ülke bulunuyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :