AB'nin Libyalı siyasilere uyguladığı yaptırımları uzatması

AB'nin Libyalı siyasilere uyguladığı yaptırımları uzatması

Temsilciler Meclisindeki Ulusal Egemenlik Bloku:- "Bu haksız karar, ülkenin ulusal egemenliğine zarar veriyor"

BİNGAZİ (AA) - Libya'daki Tobruk merkezli Temsilciler Meclisinde yer alan Ulusal Egemenlik Bloku, Avrupa Birliği'nin (AB), barış sürecini sekteye uğrattığı gerekçesiyle üç siyasetçiye yönelik yaptırımları uzatma kararının, "ulusal egemenliğe zarar verdiğini" bildirdi.

Ulusal Egemenlik Bloku, yaptığı yazılı açıklamada, Libya Trablus Başbakanı Halife el-Guveyl, Trablus'taki Milli Genel Kongre (MGK) Başkanı Nuri Ebu Sehmen ve Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih'e karşı uygulanan yaptırım kararının 6 ay daha uzatılması karşısında dehşete düştüklerini ifade ederek "Bu haksız karar ülkenin ulusal egemenliğine zarar veriyor" ifadesini kullandı.

Meclis başkanına yönelik bu kararın, tüm milletvekilleri ve Libya halkına karşı kasıtlı bir saldırı olduğu savunulan açıklamada, "Söz konusu karar, herkese ifade özgürlüğü tanıyan uluslararası kanunları ihlal ediyor. Herkese bu hakları tanıyan yasanın, halk tarafından seçilmiş, mecliste salt çoğunluğu elde etmiş meclis başkanı için uygulanması hakkında ne düşünüyorsunuz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, AB'den yaptırımların uzatılmasına ilişkin acele şekilde alınmış kararından vazgeçmesi istenerek bunun, Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını ihlal ettiği ve Libya'nın işlerine bariz şekilde müdahale anlamına geldiği öne sürüldü.

AB, eylül ayının sonlarında, Libya'daki üç siyasetçiye barış sürecine zarar verdikleri ve milli mutabakat hükümeti kurulmasına engel oldukları gerekçesiyle uyguladığı yaptırımları 6 ay uzattığını açıklamıştı. Libyalı üç siyasetçinin AB ülkelerine girişleri yasaklanmış ve bu bölgedeki mal varlıkları dondurulmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :