AB'nin 2030 yenilenebilir hedefi

AB'nin 2030 yenilenebilir hedefi

AB üyesi ülkeler, 2030 yılında yenilenebilir kaynaklardan enerji tüketiminin yüzde 27'ye ulaşması hedefinde uzlaştı

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin enerji bakanları, 2030'a kadar yenilenebilir kaynaklardan enerji tüketiminin yüzde 27'ye ulaşması yönünde ortak hedef belirledi.

AB üyesi 28 ülkenin enerji bakanları "Ulaştırma, Telekomünikasyon ve Enerji Konseyi" toplantısı için Brüksel'de buluştu. AB Konseyi, yaklaşık 15 saat süren toplantı sonunda enerji alanında çeşitli düzenlemelere ilişkin Avrupa Parlamentosu'yla yapılacak müzakerelere yönelik ortak pozisyon belirlendiğini açıkladı.

Buna göre, AB'nin toplam enerji tüketiminde yenilenebilir enerjinin payı 2030'a kadar en az yüzde 27 olacak. Ulaştırma sektöründe ise yenilenebilir enerji hedefi yüzde 14 olarak belirlendi. Araçların yüzde 3'ünün bitkisel kaynaklardan elde edilen biyoyakıtları kullanması planlanıyor.

Avrupa Parlamentosu, kasım ayında AB'nin 2030 yenilenebilir enerji hedefinin yüzde 35 olarak belirlenmesi için çağrıda bulunmuştu.

AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu, gelecek yıl bu düzenlemeler hakkında müzakere yapacak. Yapılacak görüşmelerde bir uzlaşma sağlanması halinde düzenlemeler resmi olarak oylanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :