Abluka, tehcir ve saldırılar Suriyeli hemşireyi yıldırmadı

Abluka, tehcir ve saldırılar Suriyeli hemşireyi yıldırmadı

Esed rejimin Halep kuşatması sırasında 4 kez yaralanan ancak mesleğini bırakmayan hemşire Yezen, şimdi yaşadığı Fırat Kalkanı bölgesinde de görevini sürdürüyor- Hemşire Yezen:- "En büyük üzüntüm çalıştığım hastane bombalandığında çocukların ölmesiydi"- "V

HALEP (AA) - MUHAMMED MİSTO - Suriyeli hemşire Melike Ummu Yezen, Beşşar Esed rejiminin ablukası altında kalmasına, yaralanmasına ve Halep'teki evinden tahliye edilmek zorunda kalmasına rağmen hemşirelik mesleğini bırakmadı.

Yezen, 2016'da Halep'te 4 ay kuşatma ve yoğun bombardıman altında kaldı. Bu süre boyunca mesleğini icra etmeye devam eden Yezen, aralık ayında Türkiye'nin öncülük ettiği ateşkes çerçevesinde tahliye edildi.

Tahliye sonrasında, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'tan Ağustos 2016'da kurtardığı doğu Halep kırsalına yerleşen Ummu Yezen, burada da mesleğini sürdürdü.

Emel Çocuk ve Kadın İhtisas Hastanesinde başhemşire olarak görev yapan Yezen, AA muhabirine zorlu mesleki hikayesini anlattı.

Yezen, şunları kaydetti:

"En büyük üzüntüm çalıştığım hastane bombalandığında çocukların ölmesiydi. Uçakların bombardıman sesleri arasında korku hissediyorsun ve yaralı birisine yardım edemeden aciz bir şekilde duruyorsun. Özellikle Halep'te yaşadığımız son zamanlarda elimizdeki tıbbi imkanlar zayıftı. Durum öyle kötü bir aşamaya ulaşmıştı ki enkaz altında gördüğümüz insanlara hiçbir şekilde yardım edemez hale gelmiştik."

- Savaşta kadın olmak

Yezen, kadınların toplumdaki rolünün gerek barış gerek savaş halinde çok kritik olduğunu vurgulayarak, kadınların şefkati ve çocuk bakımındaki tecrübelerinin savaş ortamında büyük önem arz ettiğini söyledi.

Beş kez yaralanmasına rağmen halen çalışma azmini, kararlılığını kaybetmediğini kaydeden Yezen, Halep'in doğu kırsalına yerleşmeden önce Azez'de meydana gelen bir patlamada da beşinci kez yaralandığı anlattı.

En tehlikeli yaralanmasının bu olduğunu ifade eden Yezen, iyileşmeye başlamasının ardından vakit kaybetmeden işe döndüğünü belirtti.

Yezen, "Var olmanın en güzel yanı vatanına, çocuklara hizmet etmek, hasta çocukların yüzünde bir gülümsemeye neden olmak." ifadesini kullandı.

Suriye'den çıkmayı düşünmeyen, Halep'e dönmek için bir umut ışığı doğmasını bekleyen Yezen, "Allah'a şükürler olsun ki hala Suriye sınırları içerisindeyim. Vatanımdan ayrılırsam ben ölürüm. Bundan dolayı çocuklara ve vatanıma hizmet etmeye devam edeceğim." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :