Abdullah Büyük: 16 Nisan fırsattır

Abdullah Büyük: 16 Nisan fırsattır

Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük: 16 Nisan fırsattır


Ribat Eğitim Vakfı Genel İdare Kurulu Toplantısı'nı Onursal Başkan Abdullah Büyük Başkanlığında Ayhan Tetik Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirdi. Vakfın çalışmalarının ve projelerinin masaya yatırıldığı toplantıda 16 Nisan referandum sürecinde de çalışma yöntemi belirlendi.

"SORUMLULUKLARIMIZ ARTIYOR"

'Samimi çalışmalar halkın vakıflara olan ilgisini artıracaktır' ifadesini kullanan Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük, "Doğal afetler, haksızlığa dayanan savaşlar, ister istemez Müslüman ülkelerin birbirleriyle irtibata geçmesine, yardımlaşmalarına vesile oldu. Vakıflarımız, derneklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, inandırıcı hizmetleri ortaya koyunca, halkımızın desteği başladı ve kamuoyu tüm hizmet ehlini sahiplendi. Komşuluk alanlarımızın genişlemesi, sorumluluk duygularımızı artırdı. Müslüman halkımızın, yöneticilere ideolojik bakışları değişerek tarafsızlığa, adalete yöneldi. Devletin, mevcut şartlar altında vatandaşlarına, hassaten Müslümanları hak ettiği yere getirme mücadelesi, yeni bir devrin oluşmasına vesile oldu" şeklinde konuştu.

"16 NİSAN BİR FIRSATTIR"

16 Nisan İslam Coğrafyasının yeniden ayağa kalkmasını sağlayacağını hatırlatan Abdullah Büyük, "Yaşadığımız dünya üzerinde yaratılışından bu günlere değin milyarlarca insan yaşamış ve binlerce medeniyet kurulmuştur. Her medeniyeti ortaya çıkaran bir din kökü olmuştur. Kökleri dine dayanmayan bir medeniyet bu fanilikler diyarında kurulmuş değildir. Devletler ise kurulan medeniyetlerin baş tacı olmuştur. Medeniyetler varlıklarını kendilerini taçlandıran güçle sürdürmüşlerdir. Tarih derslerinde bize şu öğretilmiştir; “Devletlerin ömrü de tıpkı insanların ömrü gibidir. Her devlet, bir insan gibi doğar, büyür, gelişir, yaşlanır ve bir gün ömrünü tamamlar”. Ama şunu da unutmayalım ki devletlerin ömrünü idealleri ve iddiaları belirler. Nasıl ki bir aile reisi idealleri ve büyüklük iddiası olduğu müddetçe evlatları üzerinde hükümran ise, bir devlette idealleri ve büyüklük iddiası olduğu sürece yeryüzünde hükümrandır. Osmanlı ideallerini ve büyüklük iddiasını yitirene kadar toprak kaybetmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ise son on yıla gelinceye kadar büyük devlet olma iddiasında bulunmamıştır. 16 Nisan referandumu hem Türkiye Cumhuriyetinin büyük devlet olma ideallerini gerçekleştirecek hem de İslam Medeniyetinin ve İslam coğrafyasının yeniden ayağa kalkmasına vesile olacaktır. Ülke Müslümanları olarak ayağımıza gelen bu fırsatı ümmet adına çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir" dedi.

Öte yandan toplantıya Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, Yönetim Kurulu Üyeleri Musab Seyithan, Ali İhsan Ersöz, İsmail Kayahan, Kütahya'dan İrfan Altun, Ahmet Dalgıran, Adapazarı'ndan Gazanfer Üvez, İzmir'den İhsan Canik, Arif Karakaş, Malatya'dan Muhammet Sait Çelik'in yanısıra Türkiye'nin birçok ildeki temsilcileri katıldı.Haber Merkezi