ABD'nin yaptırım kararına tepkiler

ABD'nin yaptırım kararına tepkiler

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun:- "Uluslararası emperyalizmin ülkemizi hedef alan yeni yaptırımlarını, şiddetle kınıyoruz. Bu yeni tuzakların etkisiz olması için, milli birlik ve kardeşliğimizin daha çok güçlenmesinden geçer"

İSTANBUL (AA) - Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, ABD'nin yaptırım kararını kınadı.

Altun, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu asker eşi Nurcan Karakaya (25) ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya'nın şehit olduğunu hatırlattı.

Terörün acımasız yüzünü tekrar milletçe yaşadıklarına vurgu yapan Altun, "Masum Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan’ı acımasızca katleden terör örgütünü lanetliyoruz. Acılı babası Serkan Karakaya ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz." ifadesini kullandı.

Her türlü terörün tüm insanlık için ortak felaket olduğunu gerçeğinin bilinmesi gerektiğini belirten Altun, insanlık değerlerine sahip herkesin, terör karşısında etkin ve ortak duruş sergilemesi gerektiğini anlattı.

Fermani Altun, ABD'nin yaptırım kararına da vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Uluslararası emperyalizmin ülkemizi hedef alan yeni yaptırımları, şiddetle kınıyoruz. Bu yeni tuzakların etkisiz olması için, milli birlik ve kardeşliğimizin daha çok güçlenmesinden geçer. Bu alanda yöneticilere ve herkese büyük görevler düşmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :