ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurması

ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurması

Kanada Başbakanı Trudeau:- "Bu korkutucu saldırıların (Esed rejiminin kimyasal saldırısı) cezasız kalmasına izin verilemez"- Japonya Başbakanı Abe:- "Anlaşılıyor ki ABD'nin Suriye'de rejime ait askeri üssü vurması, durumun daha kötüye gitmesine karşı alın

OTTAWA/WASHINGTON (AA) - Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği kimyasal saldırıya tepki göstererek, ABD'nin Suriye'de rejime ait askeri üssü vurmasına destek verdi.

Trudeau, ABD'nin Suriye'nin askeri hedeflerine hava saldırısı düzenlemesini desteklediklerini belirterek, "Bu korkutucu saldırıların cezasız kalmasına izin verilemez." ifadesini kullandı.

Başbakan Trudeau, yaptığı yazılı açıklamada, ülkesinin Esed rejiminin aralarında birçok çocuğun da bulunduğu masum sivillere karşı kimyasal silah saldırısı kabiliyetini azaltmak için ABD'nin yaptığı harekatı tamamen desteklediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Suriye Devlet Başkanı Esed'in kimyasal silah kullanması ve kendi halkına karşı işlediği suçlar göz ardı edilemez. Bu korkutucu saldırıların cezasız kalmasına izin verilemez. Bu hafta, Güney İdlib'de gerçekleştirilen saldırı bir savaş suçudur ve kabul edilemez. Kanada, kimyasal silahların tüm kullanımlarını en şiddetli şekilde kınar. Kanada, Suriye'deki krizi çözmek için diplomatik çabalara destek vermeye devam edecektir."

- Japonya Başbakanı Abe

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, kimyasal silahların bir kez daha masum insanların canını aldığına işaret ederek, uluslararası toplumun bu trajedi karşısında şoka uğradığını söyledi.

Abe, "Anlaşılıyor ki ABD'nin Suriye'de rejime ait askeri üssü vurması, durumun daha kötüye gitmesine karşı alınan bir önlemdi." dedi.

Kitle imha silahları tehdidinin komşu ülke Kuzey Kore'de olduğu gibi, Orta Doğu'da da ciddi bir tehdit unsuru olduğunu vurgulayan Abe, ABD Başkanı Donald Trump'ın "uluslararası düzeni sürdürmek" konusundaki kararlılığını takdirle karşıladıklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :