ABD'nin "Sınır Güvenliği Gücü" kurma planına tepkiler

ABD'nin "Sınır Güvenliği Gücü" kurma planına tepkiler

Akçakale Belediye Başkanı Ayhan: - "Kürtlerle kız alıp vermişiz, yüzyıllardır birlikte kardeşçe yaşıyoruz ve aramızda bir sıkıntı yok. Ama sınırımızda bir terör ülkesi kurulmasına asla izin vermeyiz"- Suriyeli İbrahim Halil Umer:- "ABD, DEAŞ bahanesiyle o

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinin Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, ABD'nin terör örgütü PYD/PKK öncülüğünde "Sınır Güvenliği Gücü" kurma planına ilişkin, "Kürtlerle kız alıp vermişiz, yüzyıllardır birlikte kardeşçe yaşıyoruz ve aramızda bir sıkıntı yok. Ama sınırımızda bir terör ülkesi kurulmasına asla izin vermeyiz." dedi.

Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli komşularıyla kardeş olduklarını ve ülkelerini işgal eden teröristlere müdahale etmelerinin en doğal hakları olduğunu söyledi.

ABD'nin binlerce kilometre uzaktan gelip Suriye'ye müdahale etmesinin en büyük terör olayı olduğunu savunan Ayhan, "ABD, Suriye'de DEAŞ ve PYD/PKK'yı besliyorsa en büyük terörist ülkedir. Müslümanları sömürüyor, nerede bir fakir ülke varsa, nerede petrol varsa sömürüp kendi vatandaşlarına götürüyor. Bizim Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz yok. Türkiye'de Kürt, Türk, Arap Çerkez kardeşçe yaşıyoruz. Kürtlerle kız alıp vermişiz, yüzyıllardır birlikte kardeşçe yaşıyoruz ve aramızda bir sıkıntı yok. Ama sınırımızda bir terör ülkesi kurulmasına asla izin vermeyiz." ifadelerini kullandı.

- "Komşularımızda kan akmasın"

Ayhan, vatandaşların sınır hattında bulunan ilçenin karşısında, terör örgütünün varlığından rahatsız olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"İlçe halkına şimdi izin versek silahlanıp Tel Ebyad'a girecek duruma gelmiş. Vatandaşlarımız ABD'ye çok kızgın. ABD 15 Temmuz'u planlayan ülke, bu belli. Gezi olaylarında da Avrupa ve ABD'nin parmağı vardı. Artık amaçlarının Türkiye olduğu çok açık. 4-5 defa denediler ama çok şükür istedikleri olmadı. En son İran'ı denediler onda da başarılı olamadılar. Artık komşularımızda kan akmasını istemiyoruz. Tek hedef Türkiye ama Allah'a şükür güçlü bir liderimiz, Recep Tayyip Erdoğan var ve aynı zamanda İslam coğrafyasının da lideri. Rabbim kendisine uzun ömürler versin."

- Suriyeliler rahatsız

Terör örgütü PYD/PKK'dan kaçarak Akçakale ilçesine yerleşen İbrahim Halil Umer de ABD'nin 10 bin kilometreden gelip, terör örgütüyle iş birliği halinde ordu kurma çabasını kınadıklarını söyledi.

ABD'nin amacının "devlet içinde devlet kurmak" olduğunu savunan Umer, "Ülkemizde ABD'yi de DEAŞ'ı da PYD/PKK'yı da istemiyoruz. ABD, DEAŞ bahanesiyle ondan daha zalim olan PYD/PKK'yı başımıza musallat etti. Amaçları kendilerine itaat edecek bir kukla devlet kurmak ama biz buna asla izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Muhammed Şakir Rudeyni ise ABD'nin "Sınır Güvenliği Gücü" girişimini kabul etmediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Biz Suriyeliler olarak kendi sınırımızı kendimiz koruruz. ABD'nin Afganistan'da, Irak'ta ve Suriye'de yaptıklarını iyi biliyoruz. Bunların amacı, sınır güvenliği değil. Bunlar gelip burada terör örgütü PYD/PKK'ya yer tespiti yapmaktır. Onlara vadedilen, bu topraklarda devlet kurmaktır. Suriye birdir ve Allah'ın izniyle bir de kalacaktır."

Menduh Bukran ise bölgeyi işgal eden terör örgütü PYD/PKK nedeniyle evlerine dönemediklerini dile getirerek, ABD'nin PYD/PKK'yı ordulaştırma çabasına tepki gösterdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :