ABD'nin PYD/PKK'yı ordulaştırma çabasına tepki

ABD'nin PYD/PKK'yı ordulaştırma çabasına tepki

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Bekaroğlu:- "Bunların hepsinin birer plan olduğunu, hem ülkemizi hem İslam dünyasını bir yerlere kanalize etmek, yönlendirmek, yönetmeye ilişkin planlar olduğunu aslında vatandaşlarımız da çok net bir şekilde gö

BİLECİK (AA) - ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekaroğlu, ABD'nin PYD/PKK'yı ordulaştırma çabasına ilişkin, "Bunların hepsinin birer plan olduğunu, hem ülkemizi hem İslam dünyasını bir yerlere kanalize etmek, yönlendirmek, yönetmeye ilişkin planlar olduğunu aslında vatandaşlarımız da çok net bir şekilde görüyor." dedi.

Bir program kapsamında Bilecik'e gelen Bekaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada bir güç dağılımının yeniden gerçekleştiğini söyledi.

Burada İslam dünyasının çok kilit rol oynadığını dile getiren Bekaroğlu, "İslam dünyasında da Türkiye'nin tarihsel ve jeopolitik olarak çok önemli rolü var. Bu rolü bildikleri için de Türkiye'yi rahatsız eden atraksiyonlar yapılıyor, uluslararası ilişkiler bağlamında. Trump'ın Kudüs ile ilgili yapmış olduğu çıkışa hem vatandaşlar olarak verdiğimiz duyarlılık hem siyasetçilerimizin, yöneticilerimizin gösterdiği duyarlılık, çok iyi bir aşamaya doğru götürdü." dedi.

Bu süreçte İslam ülkelerinin özellikle Kudüs meselesinde bir araya gelmiş olmasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine İslam İşbirliği Teşkilatı'nın toplanıp, meseleleri birlikte konuşuyor olmalarını çok kıymetli bulduğunu ifade eden Bekaroğlu, bundan sonra hem Kudüs meselesinde hem de güney ve diğer sınırlarda oluşabilecek gelişmelerle ilgili birlikte hareket etmenin kıymetli olduğunu düşündüğünü vurguladı.

ABD'nin PYD/PKK'yı ordulaştırma çabasına karşı birlikteliğin önemine dikkat çeken Bekaroğlu, şunları kaydetti:

"Bunların hepsinin birer plan olduğunu, hem ülkemizi hem İslam dünyasını bir yerlere kanalize etmek, yönlendirmek, yönetmeye ilişkin planlar olduğunu aslında vatandaşlarımız da çok net bir şekilde görüyor. Bu duyarlılıklarını gösteriyorlar. İnşallah bu hesaplar tutmayacak. İnşallah hem ülkemiz hem İslam dünyası açısından daha birlikte hareket, mukavemet içinde birlikteliği de belki de pekiştirecek diye inanıyorum." ifadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının 9 bin personel alacak olmasıyla ilgili de Bekaroğlu, atılan adımları çok olumlu bulduklarını söyledi.

Din alanında vatandaşları, özellikle gençleri bilgilendirmeye yönelik sağlıklı adımlar atıldığını belirten Bekaroğlu, "Bunun ciddi ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. Çünkü camilerimizin bir kısmında halen imamlar tam olarak görevlerini ifa edemiyorlar. Bazı yerlerde müezzinlerle ilgili eksiklerimiz var. Vatandaşlarımızın bu konuları daha sağlıklı ilgili kaynağından almaları açısından bu adımları doğru buluyoruz, destekliyoruz." dedi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :