ABD'nin Mısır'daki vatandaşlarını uyarması

ABD'nin Mısır'daki vatandaşlarını uyarması

Mısır, ABD'nin Kahire Büyükelçiliğinin ülkedeki vatandaşlarına "güvenlik endişeleri" sebebiyle yaptığı uyarıdan "rahatsızlık" duyduğunu belirtti

KAHİRE (AA) - Mısır'ın, ABD'nin Kahire Büyükelçiliğinin ülkedeki vatandaşlarına "güvenlik endişeleri" nedeniyle yarın başkent Kahire'deki toplu alanlarda bulunmamaları yönünde yaptığı uyarıdan "rahatsızlık" duyduğu bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD Büyükelçiliğinin söz konusu uyarısının nedenlerine ilişkin Dışişleri Bakanlığı ya da Mısırlı yetkililere bilgi vermediği belirtildi.

Bu durumun da böyle bir üslupla beyanatta bulunulmasının nedenleri hakkında soru işaretleri oluşturduğu ifade edilen açıklamada, Dışişleri Bakanlığı ile Büyükelçilik yetkilileri arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiği aktarıldı.

Açıklamada, görüşmede Büyükelçilik yetkililerinin, ortada güvenlik tehditlerinin olmadığını, tatil günlerinde kalabalıklaşan toplu alanlar için alınan rutin önlemler çerçevesinde uyarının yapıldığını söylediği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin ayrıca görüşmede, gerekçesiz yapılan bu tür beyanatlardan "rahatsızlık" duyulduğunu ifade ettiğini ilettiği bildirilen açıklamada, bunların ekonomik zarar gibi olumsuz etkilerinin de olabileceği vurgulandı.

ABD'nin Kahire Büyükelçiliğinin internet sitesinde yayınlanan açıklamada, ülkedeki ABD vatandaşlarına "güvenlik endişeleri" nedeniyle yarın Kahire'deki toplu alanlar ile alışveriş merkezi, sinema, konser ve müzelere gitmekten kaçınmaları uyarısında bulunulmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :