ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Başkent Viyana’da bir grup gösterici, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etti

VİYANA (AA) - Avusturya’nın başkenti Viyana’da çok sayıda gösterici, ABD’nin Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak tanımasını protesto etti.

ABD’nin Viyana Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler, “Apartheit rejimine hayır”, “Özgür Filistin” ve “Kudüs kuşatmasına hayır” pankartları açtı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gösteride konuşan Avusturyalı aktivist Wilhelm Langthaler, ABD’nin Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak tanımasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek, "Bu skandal karar ile ABD’nin İsrail’in hamisi olduğunu açıkça gösterdi." ifadesini kullandı.

Langthaler, "ABD’nin İsrail’i açıkça desteklemesi, ABD dış politikasının çöktüğünü gösteriyor. ABD'nin bu kararıyla Ortadoğu'da barış sürecine destek olmak bir yana bizatihi bozulmasına neden olduğu anlaşılmaktadır. Bu durum İsrail ve ABD’nin aynı tarafta yer aldığını gösteriyor. Bu kararla ABD arabulucu rolünü yitirmekle kalmamış aynı zamanda inandırıcılığını da yitirmiştir.” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs açıklamasıyla, yıllardır sürdürülen barış görüşmelerinin bir yalan olduğunun ortaya çıktığını anlatan Laghthaler, "Burada asıl amaç, Filistinlileri ülkelerinden ve topraklarından biraz daha koparmaktır." diye konuştu.

Laghthaler, bu gösteriyle İsrail’i her zaman destekleyen Avrupa ve Avusturya yönetimlerini de protesto ettiklerini bildirdi.

Yaklaşık 3 saat süren gösteri, olaysız sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :