ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

Malezya Halk Ekonomisi Partisi Başkanı Abdullah:- "ABD’nin kararına tepki olarak yerel ürünlere öncelik vermeliyiz. Böylelikle hem bizim için çok önemli olan Filistin'e destek vermiş ve hem de dış ülkelere bağımlılığımızı azaltmış oluruz"- Malezya'nın esk

KUALA LUMPUR (AA) - Malezya Halk Ekonomisi Partisi (PEKIRA) Başkanı Mohd Ridzuan Abdullah, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepki olarak ABD ürünleri yerine yerel ürünlere yönelme çağrısı yaptı. PEKIRA Başkanı Abdullah, ABD’nin Kudüs kararına tepki olarak vatandaşlara yerel ürünlere öncelik vermeleri çağrısında bulundu. Abdullah, ABD’den ithal edilen ürünlerin kalitesinin Malezya ürünlerinden daha kaliteli olmadığını vurgulayarak, "Kalitede fazla bir fark olmadığı için ABD’nin kararına tepki olarak yerel ürünlere öncelik vermeliyiz. Böylelikle hem bizim için çok önemli olan Filistin’e destek vermiş ve hem de dış ülkelere bağımlılığımızı azaltmış oluruz." dedi. - "Uluslararası zorbalık ve zalimlik"Malezya'nın eski başbakanı Mahathir Muhammed de dün cuma namazından sonra ABD’nin Kuala Lumpur büyükelçiliği önünde düzenlenen gösteriye katıldı. Burada konuşan Muhammed, "Bugün ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasıyla uluslararası zorbalık ve zalimlikle karşı karşıyayız. (ABD Başkanı) Donald Trump uğraşacak başka bir şey bulmalı. Bu tavrı sadece Müslümanların öfkesini artırır." diye konuştu.
Müslümanlara birleşmeleri çağrısı yapan Muhammed, tüm İslam ülkelerinden İsrail ile ilişkileri sınırlandırmalarını istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :