ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Güroymak Selahattin Rahime Dur Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması tepki amacıyla Filistin bayrağı koreografisi oluşturdu

BİTLİS (AA) - Bitlis'te, Güroymak Selahattin Rahime Dur Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması tepki amacıyla okul bahçesinde Filistin bayrağı koreografisi yaptı.

Okul Mesleki Tatbikat kulübünün yaptığı programda, Kudüs için şiirler okundu. Tüm okula hazırladıkları bildiriyi okuyan öğrenciler, okul bahçesinde oluşturdukları Filistin bayrağı ile tepkilerini aktardı.

Okul Müdürü Ali Erkoç ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin aldığı kararın tüm dünyada olduğu gibi okulunda da tepkilere neden olduğunu belirtti.

Öğrencilerinin Filistin'ine destek amaçlı böyle bir çalışma yaptığını aktaran Erkoç, "Öğrencilerimiz bu çalışma ile seslerini herkese duyurmak istedi. Kendilerine bu duyarlı davranışından ötürü teşekkür ederim. ABD İnşallah bu kararlarından en kısa zamanda döner. Kudüs yine Filistin'in başkenti olarak kalır." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :