ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kalaycı:- "Kudüs’ün statüsünün ne olduğuna tek başına karar vermeye çalışmak, tarih bilmezlik, cehalet ve ihanet emareleri taşımaktadır. Bu karar, hukuksuzluk ve devlet eli ile korsanlık yapmak demektir"

İSTANBUL (AA) - ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı, Saadet Partisi'ne üye bir grup tarafından protesto edildi.

Partililer Çemberlitaş'ta, içerisinde Osmanlı padişahları Sultan 2. Mahmut, Sultan Abdulaziz ve Sultan 2. Abdulhamid'in kabirlerinin bulunduğu türbenin önünde toplandı. Burada İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atan grup, "Kudüs İslam'ındır" yazılı pankart taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Yasin Kalaycı, ABD'nin Kudüs konusundaki kararının kendileri için yok hükmünde olduğunu söyledi.

Kalaycı, kararın kabul edilemez olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kudüs’ün statüsünün ne olduğuna tek başına karar vermeye çalışmak, tarih bilmezlik, cehalet ve ihanet emareleri taşımaktadır. Bu karar, hukuksuzluk ve devlet eli ile korsanlık yapmak demektir. Sağduyulu insanlar olarak biz biliyoruz ki, dünyanın herhangi bir köşesinde bir gözyaşı var ise arkasında ABD ve siyonist iş birliği vardır."

İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'ne değinen Kalaycı, "Bizler 'Milli Görüş'çü gençler olarak Kudüs’ü ne doğu ne batı olarak tanımlamayı kabul etmiyoruz. Hatta biz İsrail diye bir devleti tanımıyoruz. Her kim bunu kabul ediyor ise de reddediyoruz. Kudüs batısıyla ve doğusuyla Kudüs’tür ve Kudüs her yönüyle, her metrekaresiyle, her taşıyla bağımsız Fi̇li̇sti̇n Devleti̇'ni̇n başkenti̇di̇r."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :