ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Filistin'in Erbil Başkonsolosu Hezuri, barış için ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararına karşı çıkılması gerektiğini belirtti

ERBİL (AA) - Filistin'in Erbil Başkonsolosu Nezmi Hezuri, barış uğruna tüm dünyayı ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına karşı çıkmaya davet etti.

Filistin yönetiminin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) diplomatik temsilcisi Başkonsolos Hezuri, Trump'ın Kudüs kararını kınamak için Erbil'de basın toplantısı düzenledi.

Hezuri, "Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmeyi kabul etmemesi, Trump'ın kararına verilmiş çok iyi bir tepkidir. Abbas, ABD'nin bundan sonra barış sürecini yürütüp ara bulucu olamayacağını, çünkü artık tarafsız olmadığını söyledi. Savaşımız bugün Netanyahu ile değil, Trump'ın çıkardığı kararladır." ifadelerini kullandı.

- "Kudüs'ün bir karış toprağından vazgeçmeyeceğiz"

ABD halkına, zulme uğrayan Filistin halkına karşı daha adaletli davranma çağrısında bulunan Hezuri, şöyle devam etti:

"Barış uğruna tüm dünyanın Trump'ın kararına karşı çıkmasını istiyoruz. Kudüs'ün bir karış toprağından vazgeçmeyeceğiz. Amacımız şehitleri yerden almak değil, Filistin çocuklarının da ABD çocukları gibi aydınlık bir gelecekte yaşamasıdır. Biz de insanız, bizim de gururumuz var. Başkalarının da bizim gururumuz ve irademize saygı duymaları gerekiyor."

Filistinli Başkonsolos, basın toplantısının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada ise İstanbul'da bugün gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi dolayısıyla Türkiye'ye teşekkür etti.

Hezuri, "Bu çok önemli bir zirve. Bu zirvenin gerçekleştirilmesine öncülük eden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz. Bu zirveden çok önemli sonuçların çıkmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :