ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Ağrı'da bir grup, ABD'nin kararını protesto etti

AĞRI (AA) - Ağrı'da bir grup, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto etti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Yerleşkesi'nde toplanan bir grup öğrenci, çeşitli dövizler taşıyarak sloganlar eşliğinde yürüdü.

Yürüyüşün ardından gruptakiler adına basın açıklaması yapan Muhammet Taştan, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki göstererek, "Kudüs, bizim için ilk kıbledir, Mescid-i Aksa'dır ve Kubbet-üs Sahra'dır. Kudüs davası tüm dünya Müslümanlarının ortak davasıdır." dedi.

Müslümanların Mescid-i Aksa ve Kudüs'e sahip çıkma sorumluluğunu kendi izzetine ve değerine sahip çıkma sorumluluğu olarak algılaması gerektiğini belirten Taştan, şunları kaydetti:

"İslam'ın ilk kıblesine iğrenç saldırılar düzenleniyor. Kudüs, sadece Filistinlilerin, Arapların değildir. Kudüs'ün ve Filistin'in kurtuluşu için başlatılan üçüncü intifadaya Ağrı'dan katıldığımızı bildirmek istiyoruz. Tüm dünya Müslümanlarını küresel intifadaya davet ediyoruz. Gerektiğinde sınırları aşıp Kudüs'ün özgürlüğü için canımızı feda etmekten bir an olsun geri durmayacağız."

Gruptakiler, açıklama sonrası dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :