ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Adana ve Osmaniye'de, karar protesto edildi

ADANA (AA) - Adana ve Osmaniye'de vatandaşlar, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

Adana'da Vatan Partisi organizasyonuyla Atatürk Parkı'nda bir araya gelen partili ve vatandaşlar, ABD'nin kararını sloganlarla protesto etti.

Partinin Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş, milliyeti ve inancı ne olursa olsun ABD ve İsrail dışındaki bütün devletlerin alınan kararın karşısında olduğunu söyledi.

Bütün dünyanın ABD yönetiminin hukuk tanımazlığını deşifre ettiğini belirten Diş, "Çözüm bağımsız Filistin devletidir. İsrail hem askeri hem de sivil kaçak yerleşim alanlarıyla işgal ettiği Filistin'den derhal gitmelidir." diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

- Turp işçilerinden tepki

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde turp hasadı yapan işçiler, çalıştıkları tarlada "Kudüs İslamındır" yazılı pankart açarak karara tepki gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın fotoğrafını yakan işçiler, çeşitli sloganlar attı.

Tarım işçilerinden Raziye Görgel, Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olmasını istediğini dile getirdi.

Turp işçileri olarak Trump'ı kınadıklarını ifade eden Görgel, "İslam aleminin kararı birlik içerisinde kınamasını istiyoruz." dedi.

Ülkesindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Mustafa El Mustafa ise elindeki turpu bıçakla keserek, "Kudüs, İslam şehridir. Müslümanlara aittir. Kahrolsun Trump." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :