ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ABD’nin Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterdi.

 

Şeker, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Kudüs'ün, Osmanlı döneminde farklı din ve inançların uyum içinde bulunduğu yer olarak insanlığa örnek teşkil ettiğini belirtti.

Türkiye'nin, Hz. Mevlana'nın 744. vuslat yıl dönümünde "Kardeşlik vakti" temasıyla tüm insanlığı huzura, barışa ve kardeşliğe davet ettiği sırada, ABD Başkanı Donald Trump'ın kararının provakatif olduğuna işaret eden Şeker, şunları kaydetti:

"Birlikte yaşama kültürüne tarihsel olarak sahip bu kutsal bölgenin bugün barışa ve huzura her zamankinden daha fazla ihtiyacı bulunmaktadır. Beş yüz yıl önce Yavuz Sultan Selim tarafından fethedilen ve tüm farklılıkları zenginlik kabul ederek, huzur içerisinde yaşarken yüzyıl önce hile ve desiselerle işgal edilen kutsal şehir, Ortadoğu'nun ve dünya barışının kilit taşıdır. Bu kilit taşını yerinden oynatanların ve önemini küçümseyenlerin ödeyeceği fatura çok ağırdır."