ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

Şehitler Makamı'nda bir araya gelen 15 Temmuz Derneği üyeleri kararı kınadı

İSTANBUL (AA) - 15 Temmuz Derneği üyeleri, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto etti.

Şehitler Makamı'nda bir araya gelen aralarında gazilerin de bulunduğu grup adına konuşan 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik, 11 Eylül saldırıları bahane edilerek İslam'a ve Müslümanlara yönelik saldırıların 16 yıldır devam ettiğini söyledi.

Sovyetler Birliği'nin çöküşüyle birlikte 'yeni düşman' ilan edilen İslamla savaşın, hayatın her alanına sirayet eden ve dünyayı Müslümanlar için yaşanmaz hale getiren bir barbarlıkla sürdürüldüğünü dile getiren Şebik, şöyle konuştu:

"Küresel şeytan son kale olarak gördüğü Türkiye'ye yönelik hayallerini bir türlü gerçekleştirememiş ve 15 Temmuz gecesi unutamayacağı bir hezimete uğratılmıştır. İslam'ın son kalesini düşürememenin kuyruk acısıyla hata üstüne hata yapan ve artık DEAŞ, FETÖ, PYD gibi terör örgütleriyle kirli ilişkisi deşifre olan ABD, şimdi idam fermanını kendi eliyle imzalamaktadır. Mekke ve Medine ne ise Kudüs de odur. Kadim kültürümüzde Kudüs, harem olarak görülmüştür. Kudüs'ün Müslüman tasavvurundaki yerini bildiği halde taarruz edenler ve güç zehirlenmesi yaşayanlar son pişmanlığın fayda vermeyeceğini iyi bilmeli ve denize atını süren şanlı ecdadın, F16'lar üzerine çatılardan sopa sallayan torunlarına kulak vermelidirler. FETÖ ve benzeri maşalar eliyle "ılımlı İslam" adını verdiği ucubeyle cihad ruhunu öldürdüğünü zanneden küresel siyonizm, Anadolu'nun saf ve temiz yiğitlerinin hamurunda karılan şehadet aşkı ve gaza ruhunun nasıl dipdiri ve canlı bir şekilde yandığını 15 Temmuz gecesi acı bir şekilde tecrübe etmiştir. Tüm İslam dünyasında ve mazlum coğrafyalarda heyecana sebep olan ve yeni bir umudun kıvılcımı olan bu zafer, inanıyoruz ki dalga dalga büyüyecek ve Kudüs'ü işgalden kurtarma azmiyle yeni bir dirilişin işaret fişeği olacaktır."

Açıklamanın ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Gruptakiler daha sonra Fatih Camisi'ndeki eyleme katılmak üzere otobüslerle buradan ayrıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :