ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Moritanya'da ABD'nin Kudüs kararı protesto edildi

NOVAKŞOT (AA) - Moritanya'ın başkenti Novakşot'ta yüzlerce kişi ABD'nin "Kudüs'ü İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterdi.

Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı. Ayrıca eylemciler, Arap liderlerin Kudüs konusundaki tutumunu protesto etti.

Gösteriye katılan Reform ve Kalkınma İçin Ulusal Topluluk Partisi Genel Başkanı Muhammed Cemil Vild Mansur, bundan sonraki günlerde de ülkedeki bazı siyasi kesimlerle koordinasyon halinde geniş çaplı Kudüs'e destek gösterileri düzenleneceğini belirtti.

Mansur, gösterilerin ABD kararından vazgeçinceye dek süreceğini ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Söz konusu karar bölgesel ve uluslararası düzeyde büyük bir tepkiyle karşılanmış, Filistinli gruplar Batı Şeria ve Gazze'de geniş katılımlı gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :