ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Erbakan Vakfı üyeleri, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde kararı protesto etti

İSTANBUL (AA) - Erbakan Vakfı üyeleri, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

Vakfın İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ali Yener, grup adına yaptığı açıklamada, Kudüs sevdalıları olarak kararı kabul etmediklerini söyledi.

Yener, Allah'ın hükümlerine uyulmayan dünyada Müslümanlara zulmedildiğini dile getirerek, "Dünya siyonizmi 5700 yıllık plan içerisinde kendisinin haricindekileri köle olarak görmektedir. Müslümanların en büyük düşmanı dünya siyonizmidir. Dünya siyonizminin amacı İslam ülkelerini bölüp büyük İsrail'i kurmaktır. Bu amaçla İslam ümmeti birbirine düşürülmektedir. Müslümanların bu tefrika içine düşmesini kullanan siyonistler Müslümanlara zulmetmeye devam ediyor." diye konuştu.

Mescid-i Aksa'nın esaret altında olduğunu anımsatan Yener, bunun tek sebebinin Müslümanların sessizliği olduğunu vurguladı.

Vakıf mensupları, sık sık tekbirler getirerek, ABD ve İsrail'i protesto etti.

Polis ekipleri konsolosluğa çıkan sokağın bir bölümünü araç ve yaya trafiğine kapatırken, protesto için gelenlerin üzerleri arandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :