ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

FSMVÜ öğrencileri, ABD'nin kararını protesto etti

İSTANBUL (AA) - Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) öğrencileri, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto etti.

Üniversitenin Haliç Yerleşkesi'nde bir araya gelen öğrenciler, "Kudüs İslam'ındır" yazan dövizler ve Kubbet-üs Sahra'nın fotoğraflarını taşıdı. Ellerinde Filistin bayrağı bulunan öğrenciler, "Katil İsrail" ve "Müslüman uyuma" sloganları attı.

Burada öğrenciler adına açıklama yapan İslami İlimler Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Muhammet Bilir, ABD'nin kararının bir zulüm ve akıl tutulması olduğunu dile getirdi.

Bilir, kararın 1 milyar 700 milyon Müslüman'ın sinir uçlarına dokunduğunu ifade ederek, "Kudüs, ilk kıblemiz. Kudüs ne yazık ki yaraların, acıların, kanların, evlatsız kalan annelerin, yetim kalan evlatların şehri. Kudüs tüm insanlığındır." dedi.

Karşı karşıya kalınan durumun dünyanın Müslümanlara verdiği değeri gözler önüne serdiğini anlatan Bilir, "Dünyanın gözü önünde 1948'den bu yana terör estiren bir devletin, Ortadoğu'yu kana bulayan bir anlayışın yıkılacağı gün de elbet gelecektir. Kudüs'ü terör devletinin başkenti olarak tanıyan ABD'nin, bir gün mutlaka bu zulümlerle kendisinin de karşı karıya kalacağını unutmaması gerekir." diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 1980'de İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump ayrıca, Dışişleri Bakanlığı'na, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :